Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Prave uštedu u budžetu kluba: Barsa rasprodaje tri zvezde koje su platili preko 300 miliona eura

Katalonci planiraju prodati tri zvijezde na koje su potrošili preko 300 miliona eura

Na sve načine Barselona pokušava da napravi uštedu i da popravi finansijsku sliku, a na kraju i obezbijedi uslove za novi ugovor Lionela Mesija.

Katalonci planiraju prodati tri zvijezde na koje su potrošili preko 300 miliona eura.

Kako je izvijestio katalonski ”Sport”, uprava kluba odabrala je trojicu igrača koji će sigurno otići ovo ljeto.

Prvi je Filipe Kutinjo. Brazilac, kupljen za 100 miliona eura, jedna je od najvećih pogrešaka Barselone posljednjih godina.

Vezista od početka avanture u Barseloni skoro ništa nije pokazao, da bi u sezoni 2019/2020 otišao na pozajmicu u Bajern, ali klub je odlučio da ga neće kupiti.

U protekloj sezoni je odigrao samo 14 utakmica, postigavši četiri gola uz tri asistencije, no dosta se mučio s povredom koljena.

Drugi na listi za prodaju je Osman Dembele, koji je iz Borusije Dortmund došao za 120 miliona eura. Iako igra četiri godine na Kamp Nou, smatra se da nije u potpunosti ispunio očekivanja, što i ne čudi jer je plaćen nevjerovatnu cifru.

Treća zvijezda koja će biti prodana je Antoan Grizman. Prema pisanju španskih medija, Barselona radi na razmjeni s Atletiko Madridom. Francuz bi se vratio kući, dok bi Barselona dobila Saula Nigeza i 15 miliona eura.

Trojac je plaćen 300 miliona eura, ali Barselona će dobiti daleko manje novca za njihove prodaje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve