Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Poznati svi parovi četvrtfinala Kopa Amerike

Zanimljivi dueli čekaju nas u četvrtfinalu

Grupna faza Kopa Amerike završena je sinoć mečevima trećeg kola u grupi C.

Foto: Twitter

Urugvaj je u okršaju za prvo mjesto savladao Čile sa 1:0, dok su se Ekvador i Japan oprostili od takmičenja. Poznato je da su dvije najbolje trećeplasirane ekipe prošle dalje u četvrtfinale, ali to su timovi iz grupa A i B.

Što se tiče grupe A prvo mjesto osvojio je Brazil sa sedam bodova, dok je druga završila Venecuela sa pet bodova. Kao jedna od dvije najbolje trećeplasirane ekipe iz ove grupe je prošao i Peru sa četiri boda.

U grupi B je dominirala Kolumbija sa maksimalnih devet osvojenih bodova, a druga je završila Argentina sa četiri boda. Dalje ide i Paragvaj iako je ovaj tim osvojio samo dva boda. Ali, zbog bolje gol razlike od Japana uspjeli su da izbore drugo mjesto među trećeplasiranim ekipama.

Takmičenje Kopa Amerika nastavlja se u petak u ranim jutarnjim satima prvom četvrtfinalnom utakmicom, a sastaju se Brazil i Paragvaj (02:30 po našem vremenu). Istog dana igraju od 21 sat Venecuela i Argentina.

Ostala dva meča četvrtfinala igraju se u subotu. U ranim jutarnjim satima sastaju se Kolumbija i Čile (01:00 sati), dok će uveče snage odmjeriti Urugvaj i Peru (21 sat).

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve