Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Najvažnije je ne biti pozitivan: Potvrđen prvi slučaj korone u redovima lavova

Lavovi su u decembru odigrala dva kontrolna meča s Kuvajtom, dok je meč s Kosovom otkazan zbog nekoliko slučajeva koronavirusa

Godine koje se završavaju parnim brojem po običaju počinju rukometom. Tako je i sa sportskom 2022, na čiji će 13. dan krenuti Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj.

Na njemu će učestvovati i crnogorski rukometaši koji su se ”pojačani” igračima iz Njemačke (Stefanom Čavorom, Nebojšom Simićem i Milošem Vujovićem) i Marko Lasicom okupili drugog dana nove godine pred završni dio priprema za nastup na kontinentalnoj smotri.

– Momci su došli puni entuzijazma i željni da se u najboljem svjetlu predstavimo na najvećoj sceni. Ono što smo uradili u kvalifikacijama je ravno podvigu, znamo dobro kroz što smo prošli, a ovo je šlag na torti. Relativno smo mlada reprezentacija, ali su igrači u najboljim rukometnim godinama, sa mnogo takmičenja iza sebe – rekao je selektor Zoran Roganović.

– Na prošlom Evropskom prvenstvu napravili smo iskorak i ostvarili prvu pobjedu na kontinentalnim šampionatima, a mislim da ćemo i na narednom, ukoliko budemo kompletni, u sastavu s kojim radimo tri godine, biti konkurektni svima i dokazati da možemo da se nosimo i sa najboljim evropskim selekcijama.

”Lavovi” su u decembru odigrala dva kontrolna meča s Kuvajtom, dok je meč s Kosovom otkazan zbog nekoliko slučajeva korona virusa.

– Samo da nas ne ometu faktori na koje ne možemo da utičemo, odnosno pandemija koja i dalje hara svijetom. Na prvom testiranju ove godine imali smo jednog pozitivnog igrača, a čekaju nas još četiri – 4, 7, 10. i 13. januara. Od 7. januara trebalo bi da učestvujemo na turniru u Švajcarskoj gdje ćemo imati tri dobre provjere. I na ovom šampionatu glavni faktor će biti ”širina” sastava – naveo je Roganović.

Crna Gora će EP otvoriti duelom sa Danskom, drugi rival biće joj Sjeverna Makedonija, a posljednji meč u A grupi odigraće sa Slovenijom.

Dvije selekcije proći će u glavnu rundu.

– Danska je prvi favorit, ali sjećamo se one veličastvene pobjede protiv njih iz 2019, iako je to bilo kod kuće. I u revanšu smo pokazali da možemo da igramo s njima. Sa Sjevernom Makedonijom možemo da potvrdimo ono što smo već uradili, a onda sa Slovenijom da probamo da ostvarimo cilj. Uvijek idemo na više jer ovi momci imaju kvalitet i treba sa takvim stanjem uma da probamo da napravimo još jedan iskorak, a to je prolaz u glavnu rundu – kazao je Roganović.

Kako održati pravo stanje uma u danima korona neizvjesnosti i stalnih testiranja?

– Stresno je, pogotovo pred veliko takmičenje. Imali smo ovakvo iskustvo u kvalifikacijama, a sad je ulog još veći, svi žele da idu na Evropsko prvenstvo. Sistem koji smo postavili ostaje isti i vjerujem da ćemo, i ukoliko budemo imali problema, biti konkurentni – poručio je Roganović.

Prvi trening ”lavova” u 2022. sa klupe je ispratio Miloš Božović, koji ima stomačnih problema.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve