Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Potop Srbije u Moskvi: Rusija pregazila Stojkovićev ekseprimentalni tim

Rusija i Srbija su igrali večeras u Moskvi prijateljsku utakmicu koju UEFA Aleksandra Čeferina nije zabranila, iako su prema Rusiji uvedene sportske sankcije zbog rata u Ukrajini.

Fudbalska reprezentacija Rusije deklasirala je Srbiju kao domaćin u Moskvi i pobijedila sa ubjedljivih 4:0 (2:0) u prijateljskoj utakmici.

Rusija i Srbija su igrali večeras u Moskvi prijateljsku utakmicu koju UEFA Aleksandra Čeferina nije zabranila, iako su prema Rusiji uvedene sportske sankcije zbog rata u Ukrajini.

Čeferin očigledno ne poštuje odluke koje je i sama UEFA donijela, pa su Rusi i pored sankcija već odigrali nekoliko prijateljskih utakmica.

Stojković i večeras nije u timu od starta imao Aleksandra Mitrovića, kojeg već neko vrijeme ili ne poziva ili drži na klupi, kako ne bi oborio rekord po broju utakmica u dresu reprezentacije.

Ipak, kada je vidjelo da njegovi eksperimenti ne daju rezultat najbolji strijelac u istoriji reprezentacije ušao je u igru, ali je bilo kasno za nešto više od ubjedljivog poraza.

Odbrana Srbije djelovala je konfuzno, napad bezidejno, tako da je Stojković dobio na vrijeme upozorenje kako ne treba i da savjeti koje dobija od Zvezdana Terzića i njegovog menadžerskog tima nisu korisni za reprezentaciju Srbije koja će ovog ljeta igrati prvi put na Evropskom prvenstvu.

Rusija je povela u 21. minutu nakon što je Mirančuk realizovao penal koji je skrivio Gajić, a tada je odbrambeni igrač “orlova” i isključen.

Rusija je na 2:0 povisila već nakon pola sata igre i tada je bilo jasno da Srbiji prijeti rezultatska katastrofa.

Strahinja Pavlović nije uspio da „očisti“ loptu koja je pala na peterac nakon slobodnog udarca, a štoper Osipovič je pogodio mrežu debitanta u reprezentaciji Srbije Đorđa Petrovića.

Potpuni nokaut je uslijedio malo pošto je počelo drugo poluvrijeme. Kao na malom fudbalu Rusi su stvorili višak, sve vrijeme je po jedan igrač bio sam, da bi Aleksej Mirančuk sa peterca, bez čuvara, iako su četvorica Srba bila oko njega, poslao fudbal u mrežu za 3:0.

Konačan rezultat postavio je Sergejev u prvom minutu nadoknade.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve