Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Poruka iz Pljevalja: Rudar ne odustaje od Evrope

Pljevljaci zimuju na šestoj poziciji, sa 23 boda, sedam od ino scene i isto toliko iznad mjesta koje nosi rizik za očuvanje prvoligaškog statusa

Promjenljiva jesen Rudara završena je u velikom stilu i to pobjedom protiv Budućnosti pod Golubinjom (3:1).

Pljevljaci su se držali komforne zone na tabeli, uglavnom na sredini, katkad bliže zoni Evrope, a u jednom tenutku bili su i u strahu od baraža.

Rezultatsko talasanje uslovilo je promjene na klupi – sezonu je počeo Zoran Govedarica, na dva dana ga je naslijedio Đuro Mijušković, da bi par mečeva vodio tandem asistenata – Miloš Radanović i Nikola Sekulić.

Nijedan od njih nema UEFA Pro licencu i znalo se da su samo privremeno rješenje na klupi.

Uprava je prije raspusta angažovala Rada Petrovića pod čijim vođstvom je ekipa izgubila od Zete, remizirala sa Jezerom i dobila aktuelnog šampiona u posljednjem kolu polusezone.

Pljevljaci zimuju na šestoj poziciji, sa 23 boda, sedam od ino scene i isto toliko iznad mjesta koje nosi rizik za očuvanje prvoligaškog statusa.

– O borbi za opstanak niko ne razmišlja. Cilj je da se na proljeće borimo za Evropu. Sa tim ambicijama spremaćemo se za nastavak prvenstva, rekao je kapiten Milija Golubović za Pobjedu.

– Imali smo dobrih trenutaka. Serija od četiri pobjede približila nas je gornjem dijelu tabele, ali onda smo počeli da igramo toplo-hladno. To nas je usporilo. Prišla nam je Podgorica iz zone baraža, ali nijednog trenutka nijesmo padali ispod crvene linije. Trijumf protiv Budućnosti na kraju je došao kao poručen. Najbolja moguća stvar pred odmor. Vratili smo samopouzdanje i vjeru u uspješno proljeće. Uz kvalitetne pripreme i par pojačanja – iskreno se nadam da ćemo imati ozbiljniju ulogu u nastavku, ističe vezista kluba sa sjevera države.

Smatra da je Rudar zaslužio bolji učinak:

– Ne bi bilo nezasluženo da imamo još koji bod više. U Petrovcu smo, recimo, vodili dva razlike, a izgubili smo 4:3 u toj ludoj utakmici. Protiv Sutjeske smo imali bod do 96. minuta. Ima još primjera gdje smo mogli bolje da prođemo. To više ne možemo da vratimo. Naučili smo nešto iz toga, ovaj mladi tim biće malo iskusniji i očekujem da pokažemo napredak, kazao je nekadašnji mladi reprezentativac.

Mijenjali su se treneri od ljetos, ali niko nije imao toliko promjena unutar kluba kao Rudar.

Govedarica, neuspjelo rješenje sa Mijuškovićem, pokušaj sa se premosti sa Radanovićem i Sekulićem u tandemu, da bi tri kola prije pauze stigao Petrović.

Trideset devetogodišnjem Podgoričaninu je to prvi samostalni angažman.

– Petrović je mlad, ambiciozan trener, neko ko ima znanje… Ranije je bio dio stručnog štaba Rudara. Poznaje ovdašnje prilike. Dobar je čovjek i vjerujem pravo rješenje za nas. Siguran sam da će spremiti ekipu i dovesti par kvalitetnih pojačanja. Gotovo sigurno krajem januara idemo na pripreme u Antaliju. Imaćemo odlične uslove i na nama je da to iskoristimo. Na sedam bodova smo od Evrope, a to je razlika koja se stiže. Tako je bilo i kod trenera Vukotića, pa smo uspjeli da izborimo ino scenu. Lijepo bi bilo da to ponovimo, zaključio je Golubović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve