Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Poruka iz Iskre: Veliki trijumf, ali nema euforije

Ovoga puta za radost popularnih serdara pobrinuo se stasiti centarfor Balša Sekulić koji je protiv aktuelnog šampiona prvi gol postigao nekoliko trenutaka prije odlaska na odmor, a drugi prije posljednjeg zvižduka sudije Radovanovića

Konačno su i navijači Iskre dočekali utakmicu u kojoj su njihovi miljenici slavili u vremenskoj nadoknadi, s obzirom na to da su u više navrata gubili dragocjene bodove upravo kada su se spremali za odlazak u svlačionicu.

Ovoga puta za radost popularnih ”serdara” pobrinuo se stasiti centarfor Balša Sekulić koji je protiv aktuelnog šampiona prvi gol postigao nekoliko trenutaka prije odlaska na odmor, a drugi prije posljednjeg zvižduka sudije Radovanovića.

Tako je podgorički fudbalski akademac s obale Zete potvrdio golgetersku klasu u ovom veoma uzbudljivom i rezultatski neizvjesnom meču, a samo neđelju ranije najavio je pobjedu protiv Rudara u Pljevljima.

Balša je preksinoć na stadionu “Braće Velašević” pozdravljen ovacijama mnogobrojne publike koja ga je nagradila za učinak u protivničkim šesnaestercima.

– Kao što sam i najavio, susret je obilovao s dosta golova, lijepih akcija, individualnih poteza i svim onim što na tribine privlače ljubitelje fudbala. Odlično smo otvorili utakmicu i nakon početnog ispitivanja snaga, u finišu prvog poluvremena stekli dvostruku prednost koja po nepisanom pravilu nije uvijek dovoljna za konačan trijumf. Nažalost, to nam se i desilo u nastavku jer smo dozvolili gostima da se razmahnu i zaprijete, posebno kada je njihov trener Nedović osvježio redove s Terzićem i Đuričkovićem. I upravo su oni uspjeli da poravnaju rezultat, govori Sekulić za Pobjedu.

– Nakon egala nijesmo klonuli duhom nego smo ginuli za svaku loptu i naš ogromni trud je urodio plodom u zadnjim momentima meča.

Ističe da ne bi bilo nezasluženo da je i Budućnost osvojila čitav plijen tim prije jer su ”plavo-bijeli” imali nekoliko izglednih prilika da rezultat potpuno preokrenu u svoju korist.

– Kordić je bio na visini zadatka i uspio da odbrani nekoliko zicera, što nam je dalo vjetar u leđa da istrajemo do kraja susreta i još nas više motiviše za naredne okršaje. Ovo je za nas veliki trijumf, ali nema euforije jer nas očekuju velika iskušenja u nastavku prvenstva. Naredna prepreka je Dečić koji nam dolazi ”ranjen” iz duela sa Rudarom i nastojaćemo da nastavimo u pobjedničkom ritmu. Ali takođe moramo biti maksimalno oprezni jer Tuzani i kada nijesu u punoj formi, a pogotovu sada kada imaju Fatosa Bećiraja, mogu da ”bace na pleća” bilo kog protivnika, dodao je Sekulić, koji neće biti u sastavu zbog žutih kartona.

Prema njegovim riječima, atmosfera u klubu je na zavidnom nivou i sve strukture u kolektivu – od ekonomata do stručnog štaba – su na istom zadatku, da se Iskra domogne mjesta koje garantuje izlazak na međunarodnu scenu.

– Imamo dva puta do Evrope, doduše trnovita, ali savladiva. Za sada na oba čvrsto koračamo naprijed i idemo ka cilju koji nije nedostižan ako nastavimo istim tempom. To podrazumijeva još veća zalaganja na treninzima i još bolja izdanja na utakmicama. Pokazalo se da su pripreme u Medulinu i Ulcinju bile pravi potez uprave i samo treba da nadograđujemo stečenu fizičku i psihičku spremu jer će izazova biti napretek, istakao je Sekulić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve