Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Poraz Crne Gore u Lozani od Švajcarske

Pobjednik je odlučen u samo dva minuta kada su sredinom prvog poluvremena naši reprezentativci primili dva brza gola.

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je u Lozani od Švajcarske 2:4 (1:3) u drugom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Pobjednik je odlučen u samo dva minuta kada su sredinom prvog poluvremena naši reprezentativci primili dva brza gola.

Najprije je nespretno razdvajanje živog zida iskoristio je Fabijan Rider i postigao gol iz slobodnog udarca za 1:0.

Dva minuta kasnije Frank Surdec je centrirao sa lijeve strane, Lars Viliger glavom majstorski matirao nemoćnog Nikolu Ivezića.

Sokolići su se vratili u igru u 29. minutu nakon odlične akcije. Nikola Janjić je na lijevoj strani uposlio Vasilija Adžića, vunderkind Budućnosti poslao kroz noge golmanu domaćih za 1:2.

Ipak, Valmir Matoši je samo 60 sekundi kasnije sa preko 20 metara vratio Švajcarcima dva gola viška.

Mogli su naši momci da ponovo priđu na samo gol zaostatka na startu drugog poluvremena kada je Dušan Vuković propustio lijepu šansu.

Smušenost u odbrani u 58. minutu koštao nas je četvrtog primljenog gola u 58. minutu, kada je Rider traljavo ugurao loptu u mrežu poslije prodora Surdeca po lijevom boku.

Konačan rezultat u 86. minutu postavio je Perović, preciznim udarcem sa 15 metara na asistenciju Balše Toškovića.

“Švajcarska je pokazala da je sa pravom favorit ove grupe. Sa druge strane, odigrali smo dva različita poluvremena. U prvom smo bez razloga bili bojažljivi, radili smo neke stvari koje inače ne radimo, a naročito je to bilo izraženo poslije gola za 1:0 iz slobodnog udarca. Ali, šta je tu je, već od sjutra krećemo da se spremamo za utakmicu sa Albanijom, nadam se da ćemo uspjeti da se oporavimo na pravi način”, kazao je Rakojević u izjavi za sajt FSCG

Crna Gora naredni meč u kvalifikacijama igra u utorak sa Albanijom u Rogožinu.

ŠVAJCARSKA – CRNA GORA 4:2

Lozana – Stadion de la Tulije. Gledalaca: 8.000. Sudija: Ivar Ori Kristijanson. Strijelci: Rider u 22. i 58, Viliger u 24. i Matoši u 30. minutu za Švajcarsku, Adžić u 29. i Perović u 86. minutu za Crnu Goru.

Švajcarska: Lorec, Stergiu, Amenda, Hajdari (46. Hajdari), Otiger, Matoši, Rider, Surdez (83. Atkeme), Sančes (76. Dos Santos), Muci (59. Fink), Viliger (76. Kavenj).

Crna Gora: Ivezić, A.Kujović, Pejović (66. Perović), Đeljaj, Gašević, Bakić (66. E.Kujović), Bajović (90+1. Vujisić), Adžić, Janjić, Krivokapić (46. Tošković), Vuković (74. Golubović).

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve