Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Popović: Duga i zahtjevna sezona, ne možemo biti nezadovoljni

Da su i ove sezone bolji od Mornara, pokazali su u domaćem prvenstvu (3-0 u finalnoj seriji) i Kupu, istina protiv znatno oslabljenog rivala, ali i u ABA ligi, gdje su eliminisali Barane u polufinalu plej-ofa. Na kraju, Budućnost je imala mnogo bolji skor u pobjedama (7-3) u odnosu na jedinog dostojnog rivala posljednjih godina

Košarkaši Budućnosti su 12. duplom krunom potvrdili primat u crnogorskoj košarci.

Da su i ove sezone bolji od Mornara, pokazali su u domaćem prvenstvu (3-0 u finalnoj seriji) i Kupu, istina protiv znatno oslabljenog rivala, ali i u ABA ligi, gdje su eliminisali Barane u polufinalu plej-ofa.

Na kraju, Budućnost je imala mnogo bolji skor u pobjedama (7-3) u odnosu na jedinog dostojnog rivala posljednjih godina…

– Završili smo sezonu onako kako smo očekivali, sa trofejima u kupu i ligi. Sezona je bila duga i veoma zahtjevna. Veliki broj utakmica, čitava situacija sa kovidom-19 i sigurno da smo na kraju na lijep način završili sezonu. Od kada sam ja u klubu, ovo je sigurno najlakše osvojena titula, Mornar je napravio promjene u igračkom kadru, otišli su im najbolji igrači i to je uticalo da imamo lakši posao u finalu, kaže za Pobjedu Petar Popović, bek Podgoričana.

Bez obzira što su u Evrokupu zastali u četvrtfinalu, što u finalu ABA lige sa Crvenom zvezdom nijesu osvojili trofej, Popović ističe da je Budućnost bila dobra na oba fronta.

– Ulazak u Top 8 Evrokupa i finale ABA lige sigurno nijesu mala stvar i ne možemo biti nezadovoljni, dodaje Popović.

Bek Budućnosti najviše žali zbog druge utakmice protiv Monaka koja je usljed epidemioloških mjera bila odigrana u Ljubljani, a ne u ”Morači”, zbog čega su ”plavi” bili i te kako hendikepirani u odnosu na tim iz Monte Karla, protiv kojeg su slavili odmah u prvom meču u gostima, ali su na kraju poraženi 2:1 u pobjedama.

– Da smo igrali na našem terenu, mislim da bi ishod bio drugačiji. Što se tiče ABA lige, malo mi je žao što smo prvo mjesto na tabeli ispustili u posljednjem kolu protiv Mornara.

Što se tiče njegovih igara, Popović ističe da je bilo dobrih i loših momenata.

– Mislim da imam prostora za bolje. Takođe, mislim da sam ulogu koju sam dobio od trenera odradio na korektan način.

Protekla sezona je za sve sportiste bila specifična, zbog pandemije korona virusa, tako i za košarkaše Budućnosti.

– Bila je dosta naporna sezona, putovanja su bila otežana, testiranja svakih par dana, onda i ta neizvjesnost dok se čekaju rezultati. Sve u svemu, jedna neobična sezona i siguran sam da ćemo je svi pamtiti, zaključio je Popović.

Uživali smo u radu sa Dekijem, želim mu svu sreću u Americi

Budućnost je trenutno bez trenera, jer je nakon polusezone otišao Dejan Milojević, u stručni štab Golden Stejta, iskoristivši klauzulu u ugovoru po kojoj je mogao da ide u slučaju ponude iz NBA lige.

– Mislim da smo igrali dobru košarku i da smo bili pravi tim. Deki ima drugačiji način rada od ostalih trenera sa kojima sam radio. Uvijek širi pozitivnu energiju, pravičan je i iskren, uživali smo u radu ovih šest mjeseci. Želim mu svu sreću u Americi i u daljoj karijeri, ističe Petar Popović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve