Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Poljska počistila Crnu Goru

Poljska je u Skoplje došla kao favorit za osvajanje titule Evropskog prvaka, a to opravdala i u duelu protiv Crne Gore pobjedom sa 3:0 (25:14, 25:11, 25:12).

Odbojkaška reprezentacija Poljske lako i ubijediljo je pobijedila selekciju Crne Gore u posljednjoj utakmici takmičenja po grupama i stavila tačku na naše učešće u Skoplju.

Poljska je u Skoplje došla kao favorit za osvajanje titule Evropskog prvaka, a to opravdala i u duelu protiv Crne Gore pobjedom sa 3:0 (25:14, 25:11, 25:12).

“Iskren da budem mogli smo bolje. Večersa se pitao protivnik, Poljska nam u svakom poenu nije dozvoljavala da uradimo nešto, više. Ogromna razlika je bila u snazi i kvalitetu i tako su nas onemogućavali da dođemo do svoje igre. Poljska je favorit na cijelom šampionatu, ali ipak, trebamo biti zadovoljni učinjenim u Skoplju”, kazao je selektor Ivan Joksimović.

Crna Gora je tako svoje treće učešće na Evropskim prvenstvima završila sa jednom pobjedom protiv Danske (3:1) i sa četiri poraza.

Danska se bez problema plasirala u osminu finala Evropskog prvenstva, a protiv Crne Gore nije nijednog trenutka popustila tako da je sva tri seta lako riješila u svoju korist već u prvim fazama igre.

“Naša ideja je bila da učeščćem na Evropskom prvenstvu isprobamo mlađe igrače i za učešće u Srebrenoj ligi, ali i za neka buduća takmičenja i učešća na Evropskom prvenstvu. Postoji žđal što nismo stvarili više, i plasirali se u drugi krug sa pobjedom više. Napravili smo iskorak u odnosu na prethodno takmičenje, imali smo priliku da napravimo možda više, ali šansu nismo iskoristili.

Jedini momanat o kojem će ostati upamćena utakmica protiv Danske je trenutak kada je u trećem setu iz igre izašao Aleksandar Minić, pri rezultatu 10:3 za Dansku i tako stavio tačku na svoju reprezentativni karijeru.

“Sa Aleksandrom sa počeo 2011. godine i moje zadovoljstvo je veće što smo zajedno bili ovdje i promovisali njegov kraj karijere. On je prije svega sjajan čovjek, igrač koji je obilježio jedan veliki dio crnogorske reprezentacije i na tome mu veliko hvala”, zaključio je Joksimović.

Svi gledaoci, igrači i službena lica ispratili su Minića u reprezentativnu “penziju” aplauzom i na nogama.

“Poslije 13 godine u reprezentacije došao je kraj. Žao mi je što je to bilo baš protiv Poljske, pa da je i rezultat bio povoljniji. Hvala saigračima na svemu i želim im sreću u nastavku karijere. Mislim da uz dobar i predan rad crnogorska odbojka ne bi trebala da brine za svoju budućnost”, kazao je Minić.

S druge strane selektor Poljske, proslavljeni odbojkaški reprezentativac Jugoslavije Nikola Grbić proslavio je ubijedljivim trijumfom 50. rođendan.

Grbić je po završetku utakmice od Poljaka dobio i rođendansku tortu odmah na terenu dvorane “Boris Trajkovski”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve