Utorak, 21 Maja, 2024
Rubrika:

POK: Još jedna godina u znaku Filipa Radovića

Filip Radović je zvanično i prvi igrač svijeta na rang listi juniora do 23 godine. Radović je četvrti put proglašen za najboljeg, nakon što je u izboru Paraolimpijskog komiteta Crne Gore bio biran i 2015, 2017. i 2019. godine

Filip Radović obilježio je i 2020. godinu, pa nije bilo dileme ko će biti najbolji paraolimpijac u Crnoj Gori.

Radović je, kao zvanično trećeplasirani na seniorskoj rang listi Svjetske stonoteniske asocijacije u kategoriji S 10, izborio direktan plasman na Paraolimpijske igre u Tokiju.

Filip Radović je zvanično i prvi igrač svijeta na rang listi juniora do 23 godine. Radović je četvrti put proglašen za najboljeg, nakon što je u izboru Paraolimpijskog komiteta Crne Gore bio biran i 2015, 2017. i 2019. godine.

– Ponosan sam što sam i ove godine proglašen za najboljeg sportistu Crne Gore u izboru Paraolimpijskog komiteta, pored toliko vrhunskih sportista. Nadam se da ću opravdati očekivanja i da ću u budućnosti nastaviti da postižem slične i bolje rezultate, kazao je Radović.

Radović je Crnoj Gori donio prvu veliku paraolimpijsku medalju, evropsku bronzu, 2015. godine u danskom Vejleu. Isti rezultat ponovio je i dvije godine kasnije na Evropskom prvenstvu u Laškom, dok se prošle godine popeo stepenicu više na šampionatu Evrope u Helsingborgu, na kome je i predvodio reprezentaciju, do prve ekipne medalje.

Radović je, osim odličja sa šampionata Evrope, dva puta bio zlatni na Evropskim igrama mladih paraolimpijaca u Đenovi 2017. i u Lahtiju 2019. godine.

POKCG je odlučio da u godini pandemije korona virusa, u kojoj je odgođen veliki broj takmičenja, proglasi samo najboljeg u kategoriji seniora.

– Što se tiče 2020. godine, ovo je bila specifična godina, jer je zbog pandemije korona virusa otkazan veliki broj takmičenja. Za mene bila je uspješna, jer sam uspio da ostvarim direktan plasman na Paraolimpijske igre u Tokiju. Ostaje da se vidi da li ću nastupiti samo u singlu ili i u ekipnoj konkurenciji. Nadam se da će mi kolega Luka Bakić pomoći da i u Tokiju nastupimo zajedno i predstavimo našu zemlju na najbolji mogući način, dodao je Radović.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve