Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Podgorički maraton, brend Podgorice i Crne Gore i promocija zdravih stilova života

Start maratona zakazan je za nedjelju u devet sati na Trgu nezavisnosti, gdje će biti i cilj, dok će polumaratonci iz Danilovgrada krenuti sat i po kasnije

U nedjelju će u našem glavnom gradu biti organizovan 26. Podgorički maraton na kome će trčati više od 1.000 atletičara. iz 44 svjetske države.

Foto: Maraton.co.me

“Podgorički maraton postao je brend glavnog grada i Crne Gore, manifestacija po kojoj se Podgorica lijepo i jasno pozicionirala na međunarodnoj sportskoj mapi”, istakao je na jučerašnjoj pres konferenciji gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković. “Maraton je odlična prilika za promociju, ne samo sportskih i turističkih potencijala glavnog grada, već i zdravih stilova života”.

O organizaciji maratona ne treba brinuti iskustvo je odavno tu.

“Potvrda dobre organizacije je da je naš maraton licenciran sa pet zvjezdica” podsjetio predsjednik Atletskog saveza Crne Gore Gojko Banjević. “Pozivam sve da trče, da promovišu zdrave stilove živote. Nadam se da će za dvije ili tri godine cilj maratona biti na našem, novom atletskom stadionu”

Među prvim zvijezdama maratona ove godine očekivano biće atletičati iz Kenije i Etiopije, a tu će biti i jedna od legendi trčanja ulicama Podgorice.

“Trčaće i rekorderka Olivera Jeftić, koja je do sada pet puta pobijedila u Podgorici i crnogorska rekorderka Slađana Perunović, a poznati mađarski menadžer Zoltan Benedik dovodi ekipu od 12 takmičara”, istakao je Vladimir Tomović, direktor maratona.

Start maratona zakazan je za nedjelju u devet sati na Trgu nezavisnosti, gdje će biti i cilj, dok će polumaratonci iz Danilovgrada krenuti sat i po kasnije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve