Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Počinje Crnogorska fudbalska liga bez mnogo briga

Blijede partije proteklih godina na evropskoj sceni doveli su CFL na pretposljednje mjesto rejting liste UEFA, iza je samo San Marino, tako da šampionska titula ima samo simboličan značaj i ništa više od toga.

Ovog vikenda, odnosno u subotu i nedjelju, biće odigrane utakmice prvog kola Crnogorske fudbalske lige, koja po svemu sudeći i nema preveliki takmičarski značaj, osim ličnog prestiža između šampiona Budućnosti i pobjednika Kupa Crne Gore Sutjeske.

Blijede partije proteklih godina na evropskoj sceni doveli su CFL na pretposljednje mjesto rejting liste UEFA, iza je samo San Marino, tako da šampionska titula ima samo simboličan značaj i ništa više od toga.

Tri na papiru najkvalitetnija crnogorska kluba Budućnost, Sutjeska i Arsenal iz Tivta noviu sezonu su počeli utakmicama u u Evropi, ali kako su igrali bolje da su ostali kod kuće, nego što su trošili novac na putovanja, avionske karte, hotelski smještajh i slično.

Arsenal je već završio svoju evropsku “Odiseju” sinoćnjim porazom na DG areni sa 6:1, a dva najveća crnogorska kluba će prije drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija odigrati i premijerne mečeve u domaćem šampionatu.

Budućnost se već na međunarodnoj sceni obrukala “petardom” na Islandu u pretkvalifikacijama za Ligu šampiona i samo zahvaljujući promijeni sistema takmičenja imaće još jednu priliku u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Premijernu utakmicu u Meridijabet 1.CFL odigraće sjutra aktuelni šampion, Budućnost na “DG areni” protiv novog prvoligaša, ekipe Mladosti (20).

Pola sata kasniej počinju mečevi Dečića i Jedinstva, odnosno Petrovca i Mornara.

U nedjelju su dvije utakmice – Sutjeska u Beranama gostuje Jezeru (20), Rudar je domaćin tivatskom Arsenalu (19).

Šampion Meridianbet 1. CFL igraće u pretkvalifikacijama za Ligu šampiona, dok će drugoplasirana i trećeplasirana ekipa učestvovati u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Kao i prošle sezone, status prvogligaša izgubiće ekipa koja na kraju šampionata zauzme desetu poziciju na tabeli, dok će osmoplasirana i devetoplasirana ekipa igrati baraž za opstanak u društvu najboljih protiv drugoplasirane i trećeplasnirane ekipe 2. CFL.

Parovi – subota:

OFK Mladost Lob.bet DG – Budućnost (20)

Dečić – Jedinstvo Franca (20.30)

Petrovac – Mornar (20.30)

Nedjelja:

Rudar – Arsenal Tivat (19)

Jezero – Sutjeska Meridianbet (20)

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve