Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Početak plej off-a u znaku “groznog” Jokića: Pobjede Nagetsa, Niksa, Vulfsa i Kavalirsa

Jokić je na utakmicu došao obučen u stilu Grua, lika iz filmskog serijala ''Grozni ja'' (''Despicable Me''), u prepoznatljivim pantalonama i sa prugastim šalom, što je izazvalo brojne komentare na društvenim mrežama, a Nagetsi su objavili poruku koja je glasila: ''Hoćeš li igrati košarku ili ćeš ukrasti mjesec?''.

Šampioni košarkaške NBA lige Denver Nagetsi pobjedili su na svom terenu Los Anđeles Lejkerse – 114:103 i poveli sa 1-0 u seriji prve runde plej-ofa Zapadne konferencije.

Trofejni tim iz “Grada anđela” pružio je dobar otpor favoritu, ali su Nagetsi predvođeni odličnim Nikolom Jokićem preokrenuli u drugom poluvremenu i pokazali da sa razlogom imaju ambicije da odbrane šampionski prsten.

Jokić je na utakmicu došao obučen u stilu Grua, lika iz filmskog serijala “Grozni ja” („Despicable Me“), u prepoznatljivim pantalonama i sa prugastim šalom, što je izazvalo brojne komentare na društvenim mrežama, a Nagetsi su objavili poruku koja je glasila: „Hoćeš li igrati košarku ili ćeš ukrasti mjesec?“.

I odlučio je srpski centar, kao i cijela ekipa Nagetsa da igraju košarku, doduše u nešto sporijem ritmu na početku utakmice. Motivisani Lejkersi su to iskoristili u prvom dijelu utakmice i stigli do dvocifrene prednosti.

Međutim, kako je vrijeme odmicalo, Denver je sve bolje stajao u odbrani, proradio je i napad, pa su Nagetsi na kraju uspjeli da ostvare i rutinsku pobjedu.

Srpski centar je utakmicu završio sa 32 poena, 12 skokova i 7 asistencija. “Dabl-dabl” učinak imali su i Džamal Mari (22 poena i 10 skokova) i Eron Gordon (12 poena i 11 skokova), dok je Majkl Porter džunior ubacio 19 poena.

Kod Lejkersa je Entoni Dejvis postigao 32 poena i imao 14 uhvaćenih lopti, a Lebron Džejms je utakmicu završio sa 27 poena.

Druga utakmica serije igra se u ponedjeljak, a ponovo će domaćin biti ekipa Denvera.

Njujork Niksi zadali su prvi udarac Filadelfiji i na svom terenu pobjedili sa 111:104. Džejlen Branson i Džoš Hart su ubacili po 22 poena, a Dus Mekbrajd je sa klupe dodao još 21 poen za domaćina.

Mekbrajd je sa 13 poena u drugoj četvrtini bio efikasniji od kompletne ekipe Siksersa koja je upisala samo 12 poena u tom periodu. Upravo je u drugoj dionici najbolji igrač Siksersa Džoel Embid morao na kratko da napusti teren jer je djelovalo da je obnovio povredu lijevog koljena prilikom zakucavanja. Ipak, kasnije se on vratio na teren, a gosti u utakmicu.

Nalete Siksersa u posljednjoj četvrtini odbio je Hart sa dvije veoma važne “trojke” i usmjerio Nikse ka pobjedi. Hart je na odličan košgeterski učinak dodao i 13 skokova. Tajris Maksi predvodio je goste sa 33 poena. Druga utakmica igra se u ponedjeljak, a domaćini su opet Niksi.

Minesota Timbervulfsi su na svom terenu ubjedljivo pobedili Finiks Sanse sa 120:95 u prvom meču prvog kola plej-ofa na Zapadu. Entoni Edvards je bio najefikasniji kod Minesote sa 33 poena, od čega je 23 ubacio u drugom poluvremenu.

Pored Edvardsa, u pobjedničkoj ekipi veoma dobre partije su pružili Karl Entoni Tauns sa 19 poena i Rudi Gober koji je upisao 14 poena i 16 uhvaćenih lopti. Veliku pomoć sa klupe Timbervulfsi su dobili od Nikejla Aleksandera Vokera koji je dodao 18, a odnosno Naza Rida koji je postigao 12 poena. Na drugoj strani, klupa Finiksa ubacila je samo 18 poena.

Domaći su na poluvremenu imali 10 poena prednosti, a onda su zahvaljujući raspoloženom Edvardsu u potpunosti preuzeli kontrolu nad dešavanjima na terenu. Kevin Durent je bio najzapaženiji u redovima Finiksa sa 31 poenom i sedam skokova, Devin Buker dao je 18, a Bredli Bil 15 poena. Sansi nikako nisu uspjevali večeras da pronađu put kroz odbranu Minesote, kojom je dominirao Rudi Gober.

U prvoj subotnjoj utakmici Klivlend Kavalirsi su kod kuće pobjedili Orlando Medžik sa 97:83, uz sjajne partije Donovana Mičela sa 30 poena i Džereta Alena sa 16 poena i 18 skokova.

Mičel, koji je propustio posljednju utakmicu Klivlenda u regularnom dijelu sezone zbog povrede kolena, djelovao je potpuno spreman i oran za igru. Paolo Bankero je u ekipi Orlanda bio najbolji strijelac sa 24 poena, ali je imao čak devet izgubljenih lopti.

Pitanje pobjednika riješeno je početkom posljednje četvrtine kada je Klivlend predvođen upravo Mičelom napravio seriju od 18:2. Drugi meč serije igra se u ponedjeljak, takođe u Klivlendu.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve