Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Ajkule pobijedile Gruziju na startu Evropskog prvenstva

Sigurna pobjeda protiv selekcije koja nas je namučila na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, pobjeda koja nam garantuje drugo mjesto u grupi

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore ubjedljivom pobjedom otvorila je Evropsko prvenstvo u Splitu – “ajkule” su na startu grupe A nadigrale Gruziju 14:11.

Sigurna pobjeda protiv selekcije koja nas je namučila na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti, pobjeda koja nam garantuje drugo mjesto u grupi. U narednom kolu za dva dana očekuje nas jači trening sa Slovačkom od 14h, dok je za 2. septembar zaakazan meč sa Italijom, koji će odličiti pobjednika grupe i ko će direktno u četvrtfinale.

Što se tiče duela sa Gruzijom, prvu četvrtinu smo riješili u našu korist 5:3, da bi pred kraj druge imali prednost od 9:4. Uslijedila je serija Gruzije od 4:0, ali smo uzvratili sa četiri uzastopna gola za prednost od 13:9. Na sredini posljednje četvrtine bilo je velikih 14:9 za pobjedu i dobar početak EP.

Istakao se Averka sa četiri gola, po dva su postigli Perković, Spaić, Ukropina i Petković, a po jedan Đurđić i Matković.

Pobjednici grupa plasiraće se u četvrtfinale, drugoplasirane i trećeplasirane selekcije igraće osminu finala.

U grupi B su Hrvatska, Grčka, Francuska i Malta, u grupi C su selekcije Španije, Njemačke, Holandije i Rumunije, a u grupi D ekipe Mađarske, Srbije, Izraela i Slovenije.

U slučaju da igramo utakmicu osmine finala, naša grupa se ukršta sa grupom C.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve