Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Plavi preokretom do polufinala Superkupa

Košarkaši Budućnosti Voli pobijedili su Cibonu u Zagrebu 77:71 i plasirali se u polufinale Superkupa ABA lige

Košarkaši Budućnosti Voli pobijedili su Cibonu u Zagrebu 77:71 i plasirali se u polufinale Superkupa ABA lige, u kojem će sjutra igrati protiv Cedevita Olimpije.

“Plavi” nisu večeras blistali u glavnom gradu Hrvatske, ali su uspjeli da preokrenu meč koji im je u jednom trenutku klizio iz ruku.

Cibona je imala devet poena viška u trećoj četvrtini, međutim odgovorili su izabranici Slobodana Subotića snažnom odbranom i vratili se u potpunosti u utakmicu.

https://twitter.com/ABA_League/status/1177661156825145344

Čovjek preokreta bio je Džastin Kobs, koji je najprije pogodio trojku uz faul za preokret 60:59, a onda u finišu koristio brojna bacanja poslije faulova domaćih košarkaša.

Inače, Budućnost je tokom prvog poluvremena vodio Skot Bamfort, pronalazio je sjajna rješenja u napadu i bio najbolji igrač u tom dijelu igre.

Amerikanac je uspio da nadomjesti i neke greške u napadima “plavih”, koje i ne treba da čude jer je sezona na početku, a i veliki broj novih košarkaša stigao je ovog ljeta u Podgoricu.

Upravo je Bamfort bio najefikasniji sa 25, 23 je dodao Kobs, dok je Zoran Nikolić uz 13 poena, imao i 11 skokova.

U domaćem timu 16 poena Vucića, 12 Rebeca.

Polufinalni meč protiv Cedevita Olimpije igraće se sjutra od 20 sati, dok će se od 17 za prvo mjesto u finalu boriti Partizan i Primorska.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve