Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Planovi F1: Početak nove sezone u julu bez publike

Predsjednik Formule 1 Čejs Keri rekao je prošlog mjeseca da se nada da bi ove godine mogla da se održi sezona sa 15 do 18 trka, a sportski direktor Ros Bron rekao je za Skaj da bi moglo da se održi 19 trka ako šampionat krene početkom jula

Planovi Formule 1 da potencijalno počne sezonu bez publike u julu počeli su da se ubrzavaju, prenio je danas Skaj.

Foto: Formula 1/Twitter

Sezona je trebalo da počne 15. marta u Australiji, ali nije počela zbog pandemije korona virusa. Odloženo je ili otkazano prvih devet trka u kalendaru.

Predsjednik Formule 1 Čejs Keri rekao je prošlog mjeseca da se nada da bi ove godine mogla da se održi sezona sa 15 do 18 trka, a sportski direktor Ros Bron rekao je za Skaj da bi moglo da se održi 19 trka ako šampionat krene početkom jula.

On je naveo da bi želio da sezona počne kada se steknu uslovi i završi se, prije nego da počne ranije pa da mora da se prekida.

Rukovodstvo Formule 1 radi sa ekipama, promoterima i Međunarodnom automobilskom federacijom (FIA) na različitim scenarijima kako bi sezona počela bezbjedno za sve učesnike, u kontrolisanim uslovima, kada to budu dozvolili nadležni.

Prema trenutnim planovima, prvo bi u Austriji trebalo da se održe dvije trke u dva uzastopna vikenda bez publike, a zatim bi takmičenje trebalo da se preseli na Silverston gdje bi se takođe bez publike održale dvije trke u dva vezana vikenda. Vlasnici obje staze izrazili su spremnost da organizuju više od jedne trke.

Namjera je da se sezona nastavi na teritorijalnoj bazi, pa bi se poslije trka u Evropi prešlo u Aziju, zatim u Ameriku i na kraju na Bliski istok.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve