Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Perišić: Od velikog sna dijelilo nas svega pet minuta

Žao mi je prije svega momaka koji su pokazali ozbiljan kvalitet i nadam se da će u omladinskoj konkurenciji ostvariti san i plasirati se na Evropsko prvenstvo

Nekoliko minuta dijelilo kadetsku reprezentaciju Crne Gore od plasmana na Evropsko prvenstvo.

,,Sokoli” su, u duelu trećeg kola grupe 2 elitne runde kvalifikacija, imali prednost od 2:0 na poluvremenu protiv Velsa, zatim ih je dalje vodio i trijumf od 2:1, međutim, domaćin je u finišu došao do 2:2 i ugasio nade naše reprezentacije.

“I treći put na turniru odigrali smo odlično prvo poluvrijeme, vodili 2:0 i imali sve u svojim rukama. Početkom nastavka nesmotreno smo primili gol, ali se ispostavilo da nas je i taj rezultat vodio na Evropsko prvenstvo. Nažalost, od tog sna nas je dijelilo svega pet minuta, ali nas je taj nesporazum u našoj odbrani pred kraj utakmice koštao istorijskog uspjeha. Po prikazanom na turniru, siguran sam da smo zaslužili taj uspjeh. Žao mi je prije svega momaka koji su pokazali ozbiljan kvalitet i nadam se da će u omladinskoj konkurenciji ostvariti san i plasirati se na Evropsko prvenstvo”, kazao je selektor Goran Perišić.

Nakon remija sa Islandom (0:0) i poraza od Škotske (2:1), Crna Gora je i u trećem meču na turniru odigrala veoma dobro. Pogotovo se to odnosi na prvi dio meča u Njuportu. Andrej Camaj u prvom poluvremenu u tri navrata je ugrozio gol Velsa, čiji igrači su, na drugoj strani, pogodili prečku u 34. minutu. A onda je uslijedio sjajan finiš Crne Gore – u drugom minutu sudijske nadoknade Vasilije Adžić je bio na pravom mjestu nakon šuta Filipa Perovića, poslavši ,,odbijanac” pod prečku protivničkog gola za 0:1. Minut kasnije, Zarija Kumburović je dao dugu loptu za Adžića, koji je sjajno primio i rutinski je poslao iza leđa golmana Velsa.

Domaćin je povratak u meč najavio nakon pet minuta igre u nastavku, kada je Juan Morgan savladao Ognjena Milovića udarcem sa petnaestak metara. Milović je u 69. minutu sjajno zaustavio pokušaj Morgana sa nekoliko metara, međutim, bio je nemoćan u 86, nakon nesporazuma sa saigračima iz odbrane. Dilan Loulor je iskoristio šansu koja mu se ukazala i omogućio svom tim plasman na Evropsko prvenstvo.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve