Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Pavićević: Zvezda je najbolji tim ABA lige, ali se ne plašimo nikoga

Beograđani u Bar dolaze poslije mečeva sa Realom i Barselonom u kojima su ostvarili polovičan učinak

Mornar igra fenomenalnu sezonu u ABA ligi, a veliki ispit ambicija za najviši plasman Barani će imati sjutra protiv Crvene zvezde.

Beograđani u Bar dolaze poslije mečeva sa Realom i Barselonom u kojima su ostvarili polovičan učinak.

– Jednostavno, Zvezda je najkvalitetnija ekipa u ABA ligi ove godine, sastavljena da igra Evroligu. To je velika razlika u odnosu na sve ostale. Na početku sezone izgledali su fantastično, dominantno. Nažalost, mi smo im naletjeli u tom periodu kad su nas u Beogradu maltene počistili. Poslije su naišle neke turbulencije iz kojih oni očito izlaze, što se vidjelo i u pobjedi u Madridu nad Realom, rekao je Pavićević.

Pavićević naglašava da utakmica ima izuzetan značaj za obje ekipe.

– U pitanju je veliki ulog. Zvezda dolazi kompletna, igrači koji su bili van stroja ponovo su u ekipi, tu mislim na Lojda i ovog novog centra. Očekuje nas izuzetno teška utakmica. Nemamo razloga da se plašimo bilo koga, cijenimo izuzetno Zvezdu, ali naše igre u posljednjih mjesec dana i naš sastav daju nam za pravo da vjerujemo u sebe. Ući ćemo u taj mač kao u svaki drugi. Naš cilj prije početka prvenstva bio je da uđemo u plej-of. Sticajem okolnosti sada smo, zajedno sa Zvezdom na čelu tabele i to je lijep osjećaj. Zadovoljstvo je, zaista, vidjeti Mornar na toj poziciji. Onaj ko dobije imaće velike šanse da završi regularni dio prvenstva na prvom mjestu, uz svo dužno poštovanje prema Budućnosti, Cedeviti i Igokei, ekipama koje se sa nama ravnopravno bore za jedno od prva četiri mjesta, zaključio je Pavićević.

Milko Bjelica se nada pobjedi svog tima.

– Crvena zvezda je izuzetno kvalitetan protivnik. Dolaskom novog trenera Radonjića ekipa mnogo bolje izgleda. To potvrđuje i pobjeda protiv Reala u gostima, što je stvarno veliki rezultat. Ali, mislim da mi treba da se okrenemo sebi i da se spremimo što je bolje moguće. Svjesni smo važnosti i težine utakmice. Nadam se povoljnom ishodu, poručio je crnogorski reprezentativac.

Mornar i Crvena zvezda igraće sjutra od 19 sati u ”Topolici”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve