Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Pavićević pred FMP: Čović je vrhunski plej

Biće ovo meč u kojem ''ponos Bara'' ulazi kao veliki favorit i to želi da potvrdi na terenu. Izabranici Mihaila Pavićevića će morati bez Ajzee Vajtheda koji se povrijedio protiv Budućnosti i čekaju se rezultati nalaza

Košarkaši Mornara su u srijedu veče ispisali jednnu od najljepših stranica klupske istorije plasmanom u Top 16 Evrokupa, znali su to da proslave, a od petka je krenula priprema za nove izazove.

Barani u 11. rundi ABA lige sjutra (17h) čekaju FMP.

Biće ovo meč u kojem ”ponos Bara” ulazi kao veliki favorit i to želi da potvrdi na terenu. Izabranici Mihaila Pavićevića će morati bez Ajzee Vajtheda koji se povrijedio protiv Budućnosti i čekaju se rezultati nalaza.

U ”Topolicu” stiže ekipa koja je zna da namuči velike favorite, ali koja je daleko od dobre forme što je rezultiralo smjenom trenera.

– FMP je godinama prepoznatljiv po tome što napravi odličan spoj mladosti i iskustva, to je slučaj i ove sezone. Čović je vrhunski plej koji je zadužen za organizaciju, imaju tu mladost koja igra sa dosta energije. Kolega Jovanović je radio odličan posao, rekao je Pavićević u najavi meča.

”Panteri” nakon deset kola imaju dvije pobjede (jedna protiv Primorske koja se neće računati), a u seriji su od četiri poraza.

Međutim…

– Neće nas zavarati nedostatak rezultata. Igračima sam dao da proslave veliki rezultat, ali sada smo maksimalno fokusirani na FMP. Ekipa su koja se nikako ne smije olako shvatiti i koja zahtijeva maksimalni pristup, kao da dolaze najjači, nema dilemu iskusni stručnjak.

”Mornari” su stigli do tog nivoa da u utakmice protiv ekipa kao što je FMP ulaze kao veliki favoriti. Ima barska četa i pozitivan skor protiv ekipe iz Železnika u osam mečeva pet pobjeda i tri remija, tri trijumfa i samo jedan neuspjeh na svom terenu.

– Ne možemo da bježimo od uloge favorita, moramo da se nosimo sa tim, ali i da pokažemo na terenu. Ovaj meč dolazi u dobrom momentu za nas, iako potvrda Vajtheda malo kvari utisak. Moramo biti maksimalno koncentrisani. Ako to bude slučaju bićemo bliži pobjedi, ističe Pavićević čija ekipa je sticajem okolnosti već duže vremena stacionirana u Baru.

Nije bilo zahtjevnih putovanja, a uz to slijedi nešto mirniji period bez mečeva u Evrokupu. I nema dileme da će Mornar izgledati još bolje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve