Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Paspalj poručio Budućnosti i Zvezdi: Ostavite sudije na miru!

Nema dileme ni da Budućnost ima skuplji i individualno jači tim

Proslavljeni jugoslovenski košarkaš Žarko Paspalj kazao je da finalisti ABA lige Budućnost Voli i Crvena zvezda ne smiju da vrše pritisak na sudije.

Foto: Mondo.rs

Ostavite sudije na miru. Vječito se vodi debata o njima, možda je tako bilo i u moje vrijeme. Potrebno je obezbijediti im uslove da rade svoj posao na najbolji način. Koliko sam vidio, a odgledao sam mnogo utakmica i u ligi i u plej-ofu, do sada su odradile posao besprekorno. Volio bih da finale protekne bez tenzija, pritisaka, svega što smo gledali prošle godine, ali je to malo vjerovatno”, rekao je Paspalj za “Novosti”.

Ambasador ABA lige je rekao da je pritisak na klubovima ogroman jer samo jedan može otići u Evroligu.

“Ulog jeste veliki, mjesta ima samo za jednog. Nažalost, izgleda da još nijesmo naučili šta znači podnijeti poraz na sportski način. Krivca uvijek tražimo na trećoj strani i ne vidim da će se po tom pitanju uskoro nešto promijeniti”, kazao je Paspalj.

Nema dileme ni da Budućnost ima skuplji i individualno jači tim.

“To ne mora ništa da znači. Sa timovima koji imaju svoje probleme, takođe i dobre stvari u igri, nije presudno da li si bolji na papiru. I Zvezda i Budućnost igraju sa velikim izborom igrača, skoro svi imaju uloge, na osnovu čega možemo da pretpostavimo da nas očekuje duži niz utakmica u finalu”.

Finalan serija počinje u petak uveče u dvorani Aleksandar Nikolić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve