Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Partizan ponudio Makabiju da igra utakmice u Beogradu

Crno-beli su se ponudili da Izraelcima obezbjede sve uslove, počevši od smještaja, preko hale za trening, do hale za odigravanje utakmica.

Partizan i Makabi odigrali su kroz istoriju mnogo velikihg mečeva u najkvalitetnijem košarkaškom takmičenju, ali su tokom tih duela postali klubovi sa velikim repsektom i razvili sportsko prijateljstvo, tako da su crno-bijeli prepoznali muku Izraelaca.

Zbog toga  je Partizan Mozzart Bez uputio je otvoreni poziv čelnicima Makabija iz Tel Aviva, da ukoliko dođe do situacije da domaće utakmice Evrolige moraju da igraju van svoje zemlje, kao privremeni domaći teren koriste neku od beogradskih hala.

Crno-beli su se ponudili da Izraelcima obezbjede sve uslove, počevši od smještaja, preko hale za trening, do hale za odigravanje utakmica.

Sve događa se nakon najnovijih terorističkih napada na Izrael tokom kojih je poslednjih dana stradao i Tel Aviv.

Poštovani gospodine Mizrahi, dragi prijatelji KK Partizan i Srbije,

U ovim tužnim trenucima, u ime KK Partizan Mozzart Bet želim da izrazim najdublje saučešće vama i vašem narodu.

Tokom teških momenata, želim da poručim kako Makabi u Srbiji ima iskrenog prijatelja koji je spreman da mu ponudi novi privremeni dom uz iskrenu dobrodošlicu u Beogradu.

Uprkos svim dešavanjima, sportisti moraju nastaviti sa svojim aktivnostima i predstavljanjem svog kluba i zemlje na najbolji mogući način. Njihova uloga je da budu svetla tačka u tmurnim danima za svoj narod.

Ukoliko vaš klub bude prinuđen da igra utakmice van svoje zemlje, KK Partizan Mozzart Bet je spreman da obezbedi trening dvoranu, smeštaj i dvoranu za odigravanje utakmica.

Tokom proteklih više od 40 godina, Makabi i Partizan su bili veliki rivali na terenu, ali su svi naši dueli uvek završeni čestitkama i iskrenim stiskom ruke, uz veliko poštovanje.

Nažalost, kroz istoriju KK Partizan, mi smo iskusili situaciju kada smo bili prinuđeni da igramo van svog doma. Zbog svega navedenog, kao gest prijateljstva i zahvalnosti za sve sjajne momente u zajedničkoj istoriji, spremni smo da budemo vaši domaćini.

Prijateljstvo između naših naroda je veliko i mi kao klub smatramo ovaj potez logičnim.

Budite slobodni da nas kontaktirate u bilo koje vreme i mi ćemo učiniti sve što možemo da pomognemo KK Makabi”, stoji u saopštenju crno-belih.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve