Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Paragvajke za podizanje forme i samopouzdanja pred Mađarice

Paragvaj peti put u istoriji igra na Svjetskom prvenstvu, a prije dvije godine u Španiji završio je na 29. mjestu u konkurenciji 32 ekipe.

Ispred crnogorskih rukometašica je još jedna egzotična utakmica na Svjetskom prvenstvu, a rival ovog puta je selekcija Paragvaja, koji je na startu takmičenja još ubjedljivija poražen od Mađarske nego Kamerun od “lavica” – bilo je 35:12.

U Meču protiv Kameruna mnogo toga u igri naše selekcije nije bilo kako valja, pogotovo u fazi napada, gdje je napravljen veliki broj tehničkih grešaka i prava sreća je što rival nije bio dorastao Svjetskom prvenstvu.

Paragvaj peti put u istoriji igra na Svjetskom prvenstvu, a prije dvije godine u Španiji završio je na 29. mjestu u konkurenciji 32 ekipe.

Marta Batinović je nakon meča sa Kamerunom rekla da se nadala kako će prvo poluvrijeme završiti bez primljenog gola, a možda bi sličan podvig mogla da pokuša sjutra veče protiv Paragvaja.

“Sa ovakvim protivnicima je najteže igrati, ali važno je da se uigravamo, da smanjimo broj tehničkih grešaka – svakako imamo još puno zaliha. Sada nas očekuje Paragvaj, a tek onda pravi evropski rukomet protiv Mađarske”, kazala je Batinović.

Nakon selekcije iz Afrike, Crnu Gori sjutra očekuje duel protiv reprezentacije sa tla Južne Amerike, i tek u tećem meču ozbiljna provjera i povratak na “vropsko tlo” i meč za prvo mjesto u grupi protiv Mađarske..

“Paragvaj je totalno drugačija ekipa od Kameruna. Malo su niže, brže, oslanjaju se dosta na finte. Međutim, uvijek se fokusiramo na nas – da mi iz utakmice u utakmicu budemo sve bolje”, zaključila je Mugoša.

Plasman u glavnu rundu Svjetskog prvenstva izboriće tri najbolje ekipe iz grupe, koje će potom u Geteborgu u novoj grupi ukrstiti koplja sa tri najbolje iz A grupe u kojoj su Švedska, Hrvatska, Kina i Senegal.

Ubjedljivom pobjedom protiv Kameruna taj cilj je već ostvaren, ali bi u drugu fazu trebalo otići sa što više bodova i većim respektom rivala.

Iz nove grupe u glavnoj rundi plasman u četvrtfinale izboriće samo dvije najbolje selekcije.

Utakmica Crna Gora – Paragvaj igra se sjutra veče sa početkom u 18 časova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve