Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Omladinac zove: Trenirajte sa šampionima i postanite šampion

Omladinac nema namjeru da se zaustavi, fabrika šampiona od ove godine ima pojačan trenerski kadar – stručni štab, predvođen Žarkom i Marinom Raković, od ove sezone čine i Vladimir Jović, Mario Hodžić i Sara Jovanović, koja će biti zadužena za kate

Omladinac je godinama prvo ime crnogorskog karatea, klub koji u kontinuitetu ”proizvodi” osvajače medalja na balkanskim, evropskim i svjetskim prvenstvima.

Impresivna je brojka od 42 odličja koja su takmičari podgoričkog kolektiva osvojili na kontinentalnim i planetarnim smotrama.

Sve je počelo 1973. godine, kada je KK Omladinac osnovao Nikola Raković. Klub se konstantno razvijao i iznjedrio reprezentativce SFR Jugoslavije, bivših državnih zajednica, i Crne Gore.

Nagrade govore mnogo – klub je četiri puta proglašavan za najbolji u Glavnom gradu, a njegovi članovi Marina Raković, Mario Hodžić, Bojan Bošković i Milena Jovanović dobijali su najveća priznanja Crnogorskog olimpijskog komiteta.

Omladinac nema namjeru da se zaustavi, ”fabrika šampiona” od ove godine ima pojačan trenerski kadar – stručni štab, predvođen Žarkom i Marinom Raković, od ove sezone čine i Vladimir Jović, Mario Hodžić i Sara Jovanović, koja će biti zadužena za kate.

Hodžić i Jovanović vodiće treninge u Sportskom centru ”Venom”, radnim danima od 19 do 20 kate, odnosno od 20 do 21 sat borbe.

– S obzirom na to da uživam u radu sa djecom, odlučio sam da se oprobam u ulozi trenera. Nova dužnost predstavlja mi izazov i šansu da prenesem znanje na nove generacije što će, vjerujem, biti od koristi za našu državu. Sedamnaest godina sam u karateu i siguran sam da posjedujem dovoljno vještine i iskustva kojima ću doprinijeti da budući talenti razviju šampionski mentalitet koji je neophodan za dobar sportski rezultat i uspješan život, rekao je Hodžić.

– Sport je dobar za sticanja zdravih stilova života i sklapanje prijateljstava, a ukoliko žele da im dijete postane šampion, preporučujem roditeljima Karate kluba Omladinac jer posjedujemo provjerenu formulu.

Treninge u Dalmatinskoj ulici, u sklopu plesnog kluba Sonrisa (utorkom, četvrtkom i neđeljom od 18 do 19 sati), vodiće Vladimir Jović, osvajač zlatne medalje sa Evropskog prvenstva u konkurenciji mlađih seniora.

– U karateu sam cijeli život, a svog trenera sam doživljavao kao velikog uzora i posebnu osobu u životu. Mislim da je uloga trenera veoma važna u životu djeteta i da zahtijeva veliku odgovornost. Kao osvajač značajnih medalja smatram da imam znanje koje mogu da prenesem i pomognem našim članovima da postanu šampioni. Omladinac je pravi klub da postanete najbolji, poručio je Jović.

Marina Raković, koja u karijeri ima tri evropske bronze – na Tenerifima 2012, u Budimpešti 2013. i Istanbulu 2015, te bronzu sa SP u Lincu 2016. i Evropskih igara 2015, vodi školicu i školu karatea.

Marina na Starom aerodromu vodi sekciju od tri do šest godina i to poneđeljkom, srijedom i petkom od 17 do 17.45 sati, dok u sali na Tuškom putu radi sa djecom od šest do 12 godina, a treninzi su utorkom, četvrtkom, subotom i neđeljom od 18 do 19 sati.

– Karateom se bavim punih 26 godina i riječima se ne može opisati koliko volim ovaj sport. Volim da radim sa djecom i prenosim ono što sam godinama učila. Na našim treninzima se ne uči samo karate, kroz treninge usmjeravamo djecu na pravi put, odnosno da budu dobri ljudi i pravi sportisti. Naša vrata otvorena su za sve koji žele da njihova djeca raste u zdravoj sredini, kazala je Raković, koja je za sportistu Podgorice birana 2013. i 2015, dok je za najboljeg sportistu Crne Gore proglašena 2016. godine.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve