Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Omaž legendi Sutjeske u Nikšićkom pozorištu: Kraj Bistrice vječno će se pamtiti Medo

U ime Opštine Nikšić od Dragana Međedovića oprostio se potpredsjednik Marko Radojević, podsjećajući da je fudbal počeo trenirati 1964. godine, te da je za prvi tim Sutjeske debitovao prije punoljetstva, kada se taj klub takmičio u istočnoj grupi Druge lige

Za Sutjesku, nikšićki sport, renesansu nikšićkog fudbala, neizostavno veže se ime Miodraga-Dragana Međedovića, fudbalera i trenera „plavo-bijelih“, koji odnedavno nije među živima. U Nikšićkom pozorištu, lokalna uprava, FK Sutjeska i Draganovi prijatelji su upriličili omaž legendarnom fudbaleru.

Omaž, Foto: Pobjeda.me

U ime Opštine Nikšić od Dragana Međedovića oprostio se potpredsjednik Marko Radojević, podsjećajući da je fudbal počeo trenirati 1964. godine, te da je za prvi tim Sutjeske debitovao prije punoljetstva, kada se taj klub takmičio u istočnoj grupi Druge lige.

“Igrao je Medo tri sezone kvalifikacije, ali napokon (1972. godine), ostvario je san te generacije i 1971. godine ušli su u Prvu ligu. Nikšić ga pamti kao legendarnog igrača, kao čovjeka kome je Sutjeska bila druga porodica”, kazao je, između ostalog, Radojević.

Igrao je Dragan Međedović za prvi tim Sutjeske 11 godina, pa za Mogren iz Budve, a na zalasku karijere za lokalni klub „Poštar“, gdje se, kao i kraj Bistrice, radeći sa mlađim kategorijama, dokazao i kao trener.

O Medu je govorio njegov saigrač Dragan Stanišić, dr Radovan Mijanović i višedecenijski saigrač i prijatelj Ljubomir Petrović.

Stanišić je podsjetio kako su se uigravali, kako su linijski stajali, kako su sticali popularnost, ko su bila najveća imena jugoslovenskog fudbala tada i kazao da je Dragan Međedović bio nezamjenjiv ili da je makar bio „rame uz rame“ s tadašnjim zvijezdama. Po Stanišiću, Medo je imao izuzetan talenat, smisao za igru i kolektiv, sjajan odnos sa saigračima, prema klubu, sudijama i publici.

,,S njim je bilo milina igrati, a bio je i izuzetan čovjek. Njega su svi voljeli“.

Po mišljenju Radovana Mijanovića, Međedović je bio nevjerovatan spoj psiho-fizičke konstitucije, jak, odvažan, uvijek spreman, gotovo nikad povrijeđen, pravi oslonac ekipe, pa bilo da se igra protiv favorita ili mnogo gore ekipe, a krasile su ga i najljepše ljudske osobine.

Najemotivnije je o Međedoviću govorio Ljubomir Petrović, ustvrdivši da Nikšić nikad nije imao veznog igrača, pravog pleja, kao što je bio Medo.

“Uvijek smo odlazili sat prije treninga, tu se družili, kasnije stvarali porodice, pa radili zajedno… Proveli smo gotovo pola vijeka zajedno, lijepih, najljepših trenutaka”, kazao je između ostalog Petrović.

U ime porodice obratio se Draganov sin Dražen, zahvalivši se Opštini Nikšić, Sutjesci i posebno veteranima tog kluba.

“Znali smo da pored sebe imamo velikog čovjeka i igrača, ali ovakva pažnja javnosti povodom njegove smrti učinila nas je još ponosnijim”.

Dragan Međedović je, saglasni su Nikšićani, besmrtan kada je riječ o fudbalu, baš kao i njegovi saigrači, koji su se već preselili u vječnost, a to su: Novak Zeković, Gajica Đurović, Radovan Bokan i kapiten tog sastava Josip Tibčljaš.

Na kraju je u Nikšićkom pozorištu prikazan kratak film pripremljen povodom smrti legendarnog Miodraga Meda Međedovića.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve