Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Odlične igre naše košarkašice: Sjajna Jovana kroz dramu ostala bez Evrolige

U kvalifikacijama, koje su se održale u dva ''balona'' našlo se šest timova – u rumunskom Sepsiju igrali su domaći tim, za koji nastupa naša Jovana Pašić, turski Kajzeri i mađarski Seksard, dok su u italijanskom Skiju, pored domaćina igrali Valensija i francuski Burž

Nakon završenih mečeva kvalifikacija sada su poznati svi učesnici ovosezonske Evrolige za košarkašice.

U kvalifikacijama, koje su se održale u dva ”balona” našlo se šest timova – u rumunskom Sepsiju igrali su domaći tim, za koji nastupa naša Jovana Pašić, turski Kajzeri i mađarski Seksard, dok su u italijanskom Skiju, pored domaćina igrali Valensija i francuski Burž.

U Italiji je Skio opravdao očekivanja, sa dvije ubjedljive pobjede (ukupno +20), dok je u Rumuniji slavio Seksard, sa dvije pobjede i koš razlikom +17.

Ipak, jako blizu senzacije bio je rumunski Sepsi, koji je u prvom meču poražen od Seksarda tek nakon produžetka (63:56, 9:2 u dodatnih pet minuta), dok je u drugom sussretu slavio protiv Kajzerija 79:78.

Upravo taj drugi meč donio je posebna uzbuđenja, a centralna figura bila je crnogorska reprezentativka, koja je za 36 minuta igre ubacila 9 poena (bacanja 2/1, za dva 2/1, za tri 4/2), uz 6 skokova, 3 asistencije i 2 ukradene lopte.

Pašić je u samom finišu uspjela da uhvati loptu nakon što je Din promašila šut za pobjedu, a zatim izborila faul Vilijams, da bi polovičnim učinkom sa linije penala (pri rezultatu 78:78, drugo namjerno promašila), donijela svom timu veliku pobjedu.

– Sigurno da ostaje veliki žal što nakon produžetka nijesmo uspjeli da pobjedimo ekipu Seksarda i obezbjedimo takmičenje u Evroligi, ali mogu reći da smo ponosni na sve što smo u toj utakmici pokazali, kao i u drugoj protiv Kajzerija, koja je bila važna da bi dobili lakšu grupu u Evrokupu – kazala je za Arenu Jovana Pašić.

Upravo taj meč protiv Kajzerija pokazao je da rumunski tim ima karakter i kvalitet, a nakon nesrećnog poraza od Seksarda, Sepsi je uspio da napravi iskorak i dobar uvod za izazovnu sezonu.

– Poslije teškog poraza skupili smo snage i potvrdili karakter, a zatim uz pomoć naših nevjerovatnih navijača, koji su nam bili vjetar u leĐa i definitivno naš šesti igrač, uspjeli smo da napravimo taj podvig. Oni su uvjek uz nas i kada je dobro i kada je loše, ne odustaju, prenose tu energiju na nas. Po ko zna koji put pomogli su nam da se vratimo i pobijedimo. Odlično smo povezani, oni na tribinama i mi na terenu, zato nikome nije lako da igra protiv nas – objasnila je Pašić, koju očekuje još jedna sezona u Evrokupu sa ekipom Sepsija.

– Zaista sam srećna što je situacija sa kovidom bolja i što konačno mogu navijači da budu u sali. To će nam mnogo značiti u budućnosti, posebno na utakmicama Evrokupa gdje mislim da možemo stići daleko podvukla je Jovana Pašić, koja je dokazala da nakon povlačenja iz nacionalnog tima Jelene Dubljević, sada će biti definitivno jedan od lidera naše reprezentacije.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve