Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Odbijena posljednja žalba: Bivši predsjednik Fiorentine osuđen na osam godina zatvora

Kako prenose italijanski mediji, navodno je 77-godišnjak već upućen na izdržavanje zatvorske kazne od osam godina. Gori je uhapšen pošto je izgubio na poslednjoj insitanci svog žalbenog postupka

Nekadašnji predsjednik Fiorentine Ćeki Gori je ponovo uhapšen jer su potvrđene optužbe da je lažirao lični bankrot.

Gori, Foto Printscreen/Youtube

Kako prenose italijanski mediji, navodno je 77-godišnjak već upućen na izdržavanje zatvorske kazne od osam godina. Gori je uhapšen pošto je izgubio na poslednjoj insitanci svog žalbenog postupka.

“Više optužbi je dovelo do toga da Gori bude osuđen na osam godina, pet mjeseci i 26 dana u zatvoru, ali je sprovođenje odluke prologirano zbog žalbenog postupka i lošeg zdrastvenog stanja”, navodi se.

On je pred sudom od 2008. godine kada je njegova kompanina Safin otišla u stečaj.

Prije toga Gori je bio predsjednik Fiorentine, od 1993. do 2002. godine, a klub je napustio pošto je ostao bez sredstava za finansiranje.

Optužnica u vezi sa malverzacijama u Fiorentini je upućivala na to da je iz kluba “izvukao” 32 miliona evra i prebacio u druge kompanije u svom vlasništvu kako bi ih spasao od bankrota.

Nekadašnji senator ispred Partije italijanskog naroda je bio filmski producent, a proslavio se filmom “Život je lep”, koji je dobio nagradu “Oskar” za najbolji film na stranom jeziku.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve