Vaterpolisti Jadrana danas su zvanično počeli pripreme za novu takmičarsku sezonu.

Jadran prvi trening, Foto: PVK Jadran

Nakon pauze od 15 dana koja je nastupila nakon priprema juniorske i seniorske reprezentacije u kojima je participirao veliki broj igrača Novljana i treninga ostatka ekipe tokom ljeta, vaterpolisti Jadrana krenuli su sa radom u novoj sezoni na svom ljetnjem bazenu Jadran na Škveru.

Na širem spisku prvog trenera Petra Radanovića nalaze se 23 igrača. Usljed finansijskih problema uzrokovanih pandemiji koronavirusa još u junu uprava kluba je bila primorana da redukuje budžet ekipe te su klub u odnosu na predhodnu sezonu napustili: Marino Čagalj, Vladan Spai, Vlado Popadić, Filip Gardašević i Petar Mijušković, čime se trogodišnji plan razvoja ekipe porilično promijenio, a samim tim i ambicije kluba.

Za rad sa prvom vaterpolo ekipom pored prvog trenera Petra Radanovića biće zaduženi pomoćnici Lazar Vuksanović i Milan Ćirović. Sudeći po poslijednjim infomracija naredne sezone neće se igrati regionalna vaterpolo liga, makar ne u dosadašnjem formatu tako da Novljane pored domaćih takmičenja Kupa i prvenstva Crne Gore očekuju utakmice u Ligi Šampiona u kojoj je Jadran zadržao status wild card tima, kao jedan od deset najboljih klubova Evrope.

“Sa zadovoljstvom mogu konstatovati da smo danas počeli sa radom i pripremama za novu takmičarsku sezonu. Svima nam je prijala mala pauza nakon priprema reprezentacija i svi igrači su se danas odazvali novim obavezama puni elana. Ekipa je znatno izmjenjana u odnosu na prošlu sezonu, nažalost napustilo nas je pet igrača što je sigurno smanjilo naš kvalitet, ali šta je tu je. U prvu ekipu uveli smo desetak mladih igrača iz naše škole i ova sezona će biti pravi izazov za njih. Radujemo se takmičenjima koji nas očekuju u novoj sezoni, nakon duge pauze od marta mjeseca od kada samo samo odigrali završni turnir Regionalne vaterpolo lige”, rekao je trener Jadrana Petar Radanović

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve