Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Novljani počeli pripreme: Sa podmlađenim timom u nove izazove

Nakon pauze od 15 dana koja je nastupila nakon priprema juniorske i seniorske reprezentacije u kojima je participirao veliki broj igrača Novljana i treninga ostatka ekipe tokom ljeta, vaterpolisti Jadrana krenuli su sa radom u novoj sezoni na svom ljetnjem bazenu Jadran na Škveru

Vaterpolisti Jadrana danas su zvanično počeli pripreme za novu takmičarsku sezonu.

Jadran prvi trening, Foto: PVK Jadran

Nakon pauze od 15 dana koja je nastupila nakon priprema juniorske i seniorske reprezentacije u kojima je participirao veliki broj igrača Novljana i treninga ostatka ekipe tokom ljeta, vaterpolisti Jadrana krenuli su sa radom u novoj sezoni na svom ljetnjem bazenu Jadran na Škveru.

Na širem spisku prvog trenera Petra Radanovića nalaze se 23 igrača. Usljed finansijskih problema uzrokovanih pandemiji koronavirusa još u junu uprava kluba je bila primorana da redukuje budžet ekipe te su klub u odnosu na predhodnu sezonu napustili: Marino Čagalj, Vladan Spai, Vlado Popadić, Filip Gardašević i Petar Mijušković, čime se trogodišnji plan razvoja ekipe porilično promijenio, a samim tim i ambicije kluba.

Za rad sa prvom vaterpolo ekipom pored prvog trenera Petra Radanovića biće zaduženi pomoćnici Lazar Vuksanović i Milan Ćirović. Sudeći po poslijednjim infomracija naredne sezone neće se igrati regionalna vaterpolo liga, makar ne u dosadašnjem formatu tako da Novljane pored domaćih takmičenja Kupa i prvenstva Crne Gore očekuju utakmice u Ligi Šampiona u kojoj je Jadran zadržao status wild card tima, kao jedan od deset najboljih klubova Evrope.

“Sa zadovoljstvom mogu konstatovati da smo danas počeli sa radom i pripremama za novu takmičarsku sezonu. Svima nam je prijala mala pauza nakon priprema reprezentacija i svi igrači su se danas odazvali novim obavezama puni elana. Ekipa je znatno izmjenjana u odnosu na prošlu sezonu, nažalost napustilo nas je pet igrača što je sigurno smanjilo naš kvalitet, ali šta je tu je. U prvu ekipu uveli smo desetak mladih igrača iz naše škole i ova sezona će biti pravi izazov za njih. Radujemo se takmičenjima koji nas očekuju u novoj sezoni, nakon duge pauze od marta mjeseca od kada samo samo odigrali završni turnir Regionalne vaterpolo lige”, rekao je trener Jadrana Petar Radanović

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve