Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Novak Đoković u četvrtfinalu Vimbldona

Đoković je sinoć ostvario veliku prednost od 2:0 u setovima, nakon što je oba riješio u svoju korist poslije taj-breka, a danas je izgubio prvi set, potom drugi dobio i ukupno slavio sa 7:6(6), 7.6(6), 5:7, 6:4.

Novak Đoković plasirao se u čletvrtfinale Vimbldona nakon što je poslije dva dana borbe pobijedio Poljaka Huberta Hurkača.

Đoković je sinoć ostvario veliku prednost od 2:0 u setovima, nakon što je oba riješio u svoju korist poslije taj-breka, a danas je izgubio prvi set, potom drugi dobio i ukupno slavio sa 7:6(6), 7.6(6), 5:7, 6:4, poslije tri sata i šest minuta igre.

Prvog dana nije bilo nijednog brejka, imao je Đoković dva puta priliku da oduzme rivalu servis, u jendom gemu i 0:40, ali je svih pet brejk lopti Hurkač spasio, pa se u oba seta sve odlučivalo u 13.gemu.

U oba taj-breka Hurkač je prvi stizao do set lote, u prvom setu je vodio čak i 6:3, ali mu ni to nije bilo dovoljno da osvoji set, pa je Đoković nakon prvog dana vodio 2:0.

Đoković je u nedjelju veče postavio i novi rekord od 14 uzastopno osvojenih taj-brekova na Grend slem turnirima. Raniji rekord držao je njegov idol Amerikanac Pit Sampras koji je uzastopno dobio 12 taj-brekova.

“Čestitam Hubertu. Odigrao je odličan meč, ali nije imao sreće. Ne sjećam se kada sam posljednji put osjećao ovako u ritern gemovima, zbog njegovih jakih servisa koje je teško pročitati. Njemu brza podloga odgovara, tako da nisam baš uživao. Ali u najvažnijim trenucima sam imao sreće. Ovaj meč je mogao da ode u drugom pravcu – srećan sam zbog pobjede”, rekao je Đoković nakon meča.

Đoković je protiv Hurkala ostvario 90. pobjedu u karijeri na Vimbldonu, 32. uzastopno, a stigao je i doi 14. vimbldonskog četvrtfinala, odnosno 55. u karijeri.

Protivnik Đokovića u četvrtfinalu Vimbldona biće Rus Andrej Rubljev. Ruski teniser nikada ranije nije igrao u Četvrtfinalu Vimbldona, a interesantno da nikada, i pored toga što je dugo u top 10, nije igrao ni polufinale nekog Grend slem turnira.

Ruski teniser Danil Medvedev plasirao se danas u četvrtfinale Vimbldona, pošto mu je Čeh Jirži Lehečka predao meč osmine finala.

Medvedev je vodio sa 6:4, 6:2 u trenutku kada je češki teniser predao meč.

Treći teniser svijeta će u svom prvom četvrtfinalu Vimbldona igrati sa pobjednikom meča Stefanos Cicipas – Kristofer Jubanks.

Prolaskom među osam najboljih, 27-godišnji Medvedev je postao deseti aktivni igrač koji se plasirao u četvrtfinale na sva četiri grend slem turnira.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve