Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Novak Đoković: Nik, očekujem te uskoro na terenu

Poseban kuriozitet meča da je Frica u prva dva seta bolje služio prvi servis, ali je Đoković odlično koristio drugi servis i lakše dolazio do poena u svojim servis gemovima.

Novak Đoković je odmah poslije pobjede protiv Tejlora Frica na terenu razgovarao sa Nikom Kirjosom teniserom koji je prije korone bio ljuti protivnik najboljeg tenisera svijeta, ali se sve promjenilo nakon što je srpski teniser vraćen iz Melburna nakon što je stigao u Australiju nevakcinisan.
Đoković je i prije meča četvrtfinala bio favorit protiv Telora Frica, a ulogu favorita je opravdao, iako je Amertikanac spasio prvih 15 brejk lopti što se srpskom teniseru nikada ranije nije desilo.
U svakom sličaju Đoković je na kraju rutinski pobijedio Frica, a to što meč nije trajao makar sat kraće zaslužan je i Fric koji je svaki put kada se činilo da gubi svoj servis pronalazio pravo rješenje i adekvatan odgovor na igru Đokovića.
U polufinali ga očekuje bolji iz drugog četvrtfinalnog meča Janik Siner – Andrej Rubljev, koji tek treba da počne.
Drugačiji meč je bio sa Sinerom, tada pred kraj godine. Oba su u odličnoj formi. Gledao sam Rubljeva sa De Minorom, jedna od najbržih razmjena. Fantastičan tenis. Siner igra tenis života, imali smo već par jakih okršaja sa 7:5, 7:6, neizvjesnih. Očekujem da igra na visokom nivou. Nik, hajde da ti i ja uzmemo kokice i vidimo kako će oni igrati”, kazao je odmah poslije meča Đoković.
Poseban kuriozitet meča da je Frica u prva dva seta bolje služio prvi servis, ali je Đoković odlično koristio drugi servis i lakše dolazio do poena u svojim servis gemovima.
“Tejlor ima jedan od najboljih servisa. Gledao sama ga protiv Cicipasa, ekstremno dobro je servirao. Konverzacija brejk lopti je bila loša, 4/21, ali uspio sam da uradim to kad je trebalo. Podigao sam nivo igre, od sredine trećeg seta sam odlično servirao. Imao sam i više asova od njega što je iznenađujuće, ali to je pohvalno u ovakvom meču. Dobro je vidjeti te ovdje, Nik. Nadam se da te uskoro vidimo sa reketom”, prvo se Đokovićobratio Kirjosu, a potom prokomentarisao meč sa Fricom.
“Igrao je kvalitetan tenis, gađao blizu linije, terao me da budem u igri. Teško bilo naći tajming, sunce je bilo jako. Izmoren sam i iscrpljen. Veliki aplauz za Frica, zaslužio je apaluz. Igrao je fantastičan tenis”, zaključio je Đoković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve