Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Novak Đoković nakon pet godina pobjedio u Indijan Velsu

Đoković je u prvom kolu bio slobodan, a u drugom je kasno sninoć pobijedio Australijanca Aleksandra Vukića sa 2:1 u setovima - 6:2, 5:7, 6:3 poslije dva sata i 12 minuta igre.

Poslije pet godina pauze Novak Đoković se vratio pobjedom u Indijan Vels i na taj način se još više učvrstio na prvom mjestu ATP liste.

Đoković je u prvom kolu bio slobodan, a u drugom je kasno sninoć pobijedio Australijanca Aleksandra Vukića sa 2:1 u setovima – 6:2, 5:7, 6:3 poslije dva sata i 12 minuta igre.

Đokoviću je trijumf protiv Vukića ujedno bila i jubilarna 400. pobjeda u karijeri na Masters turnirima.

Protivnik najboljeg tenisera svijeta u trećem kolu (šesnaestina finala),  biće Italijan Luka Nardi.

Impresioniranost najboljim teniserom u istoriji 28-godišnjak iz Sidneja nije skrivao ni najmanje. Priznao je Vukić pred meč da je prilikom prvog susreta sa Novakom jedva skupio hrabrost da mu kaže – zdravo.

“Lijepo je vratiti se poslije pet godina. Ovaj turnir zovu teniskim rajem, stvarno jeste tako. Svi se lijepo osjećaju, od igrača, trenera, ljubitelja tenisa, navijača, ljudi koji dolaze da podrže ovaj turnir. Fenomenalan turnir, svake godine sve je bolje. Zaista mi je drago što sam uspio da se vratim i pobijedio”, rekao je Đoković.

U skladu sa tim riječima, svaki Vukićev potez u uvodnih desetak minuta, isijavao je ogromnim strahopoštovanjem.

Najjače oružje oličeno u forhendu nije funkcionisalo igraču čiji je otac Crnogorac iz Kolašina, a majka Srpkinja iz Sarajeva. Sa nekoliko jeftinih grešaka omogućio je Đokoviću brejk prednost već u prvom gemu.

Rasterećeniji i opušteniji Vukić je u drugm setu iskoristio činjenicu i da Đoković nije igrao tenis na turnirima još od 26. januara i izjednačio na 1:1 poslije velike borbe. Ipak, u odlučujućem trećem setu presudio je kvalitet i ogromno iskustvo svjetskog broja 1.

“Igrao je sjajno. Zaslužio je veliki aplauz, vidjeli ste reakciju publike kad je izlazio sa terena. Kvalitet je bio zaista visok, pogotovo u drugom setu i na početku trećeg. Igrao je nevjerovatne forhende, jako je dobro servirao, bilo je teško proći kroz njega”, kazao je Đoković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve