Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Novak Đoković dva koraka od 11. titule na Australijan openu

Đoković će u polufinalu igrati protiv pobjednika meča Andrej Rubljev - Janik Siner, koji se igra kasnije.

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u svoje 11. polufinale na Australijan openu, odnosno 48. u karijeri na Grend slem turnirima.

Đoković je danas u Melburnu u maratonskom meču pobijedio Amerikanca Tejlora Frica poslije tri sata i 45 minuta igre sa 7:6 (3), 4:6, 6:2, 6:3 i na taj način ostao u konkurenciji za osvajanje 25 Grend slem trofeja u karijeri.

Đoković će u polufinalu igrati protiv pobjednika meča Andrej Rubljev – Janik Siner, koji se igra kasnije.

Od starta meča Đoković je pritiskao servis Frica, prvi gem je trajao nevjerovatnih 17 minuta, Đoković je imao tri brejk lopte, odigrano je 24 poena, a Fric je sačuvao “živu glavu” i poveo 1:0.

U tom prvom setu Đoković je propustio devet prilika za brejk, čak i tri vezane na 0:40, tako da je set odlučen u taj brejku u kojem Amerikanac nije imao nikakvu šansu.

Drugi set je počeo brejk prilikom za Frica, poslije dvije  duple servis greške Đokovića, što je Amerikanac znao da iskoristi realizovao jednu jedinu brejk priliku i poveo da 1:0, ubrzo i sa 2:0.

KONAČNO BREJK!!!

Imao je Đoković i u tom setu sedam brejk prilika i nijednu nije realizovao, ukupno realizacija 0:15.

Treći set Đoković je počeo furiozno, poveo odmah 3:0, iskoristio u drugom gemu, prvu brejk priliku i set mirno priveo kraju za vođstvo od 2:1 u setovima.

Đoković je u šestom gemu četvrtog seta napravio brejk, poveo 4:2 i mnogi su povjerovali da je meč odlučen. Ipak, Fric već u narednom gemu stiže do 0:40, srpski teniser je spasio prvu brejk loptu, ali je Fric realizovao drugu uz ogromnu naklonost mreže.

Ipak, Đoković je bio nemilosrdan, već u narednom gemu stiže on do 0:40, Fric pravi pod pritiskom duplu servis grešku i Đoković je u narednom gemu stigao do trijumfa.

Đoković nikada u karijeri u Melburnu nije izgubio meč polufinala i finala. Do sada je 10. puta bio u polufinalu Australijan opena i uvijek je na kraju podizao pobjednički pehar prvog Grend slem turnira sezone.

Đokoviću je ovo rekordno 48. Grend slem finale u karijeri, a na drugom mjestu nalazi se Rodžer Federer sa 46.

Đokoviću je ovo bila ukupno 366. pobjeda na Grend slem turnirima i sada je na samo tri pobjede od Federera koji je na četiri najveća turnira pobijedio ukupno 369 puta. Federer je imao 60 poraza, a Đoković ima samo 48. Srpski teniser je vezao i 33. uzastopnu pobjedu u Melburnu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve