Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Nostalgija: Generacija čika Mila koja je znala da igra

U sezoni 2002/03. omladinci Mladosti u šampionatu su ostali daleko iza Budućnosti, ali je zbog toga u Kupu najvećem rivalu vraćen dug “romantičari” su pod Goricom slavili nakon penala 4:2 (prije toga 1:1 u regularnom dijelu, strijelac Ognjen Mitrović), pa je obezbijeđen plasman u polufinale gdje je kasnije bolja bila Sutjeska

Legendarni fudbaler OFK Titograda, kasnije trener mlađih kategorija Mladosti, Mile Čović za svog života stvorio je veliki broj sjajnih generacija koje su fudbalsko i životno znanje usavršavale na terenu na Cvijetnom brijegu, kao i na pomoćnom igralištu na Starom aerodromu.

Fk Mladost 2002/03, Foto: Dnevne novine

Popularnog čika Mila nažalost više nema, ne postoje više ni pomenuti tereni, ali su ostale slike, priče i sjećanja na nezaboravne dane. I rezultati, naravno.

U sezoni 2002/03. omladinci Mladosti u šampionatu su ostali daleko iza Budućnosti, ali je zbog toga u Kupu najvećem rivalu vraćen dug “romantičari” su pod Goricom slavili nakon penala 4:2 (prije toga 1:1 u regularnom dijelu, strijelac Ognjen Mitrović), pa je obezbijeđen plasman u polufinale gdje je kasnije bolja bila Sutjeska.

Na slici su:

GORNJI RED: Novović, Kažić, Đošić, Nikezić, Savović, Magdelinić, Raičković, Mitrović, Vojinović, Alković, Čović (trener).

DONJI RED: Igumanović, Žunjić, Obrenić, Radulović, Vučetić, Antić, Pejović.

Okosnica ovog tima (momci rođeni 1984. godine, od kojih su Vojinović, Alković i Pejović tada već bili prvotimci) godinu ranije osvojili su trofej Kupa Crne Gore (u nezaboravnom dvomeču protiv Bokelja), da bi Radnički sa Novog Beograda bio bolji u borbi za pehar Kupa Jugoslavije pred punim tribinama na Cvijetnom brijegu bilo je 4:2 za Novobeograđane.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve