Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Ništa od senzacije, Crna Gora poražena od Srbije i ostala bez kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre

Evropsko prvenstvo za košarkašice

Crnogorske košarkašice nijesu mogle do još jednog podviga, čime je olimpijski san ostao nedostižan – naša reprezentacija poražena je od Srbije (63:58) u ,,Stožicama“ u meču za razigravanje od 5. do 8.mjesta.

Izabranice Jelene Škerović boriće se sjutra protiv Češke (koja je poražena od Njemačke nakon produžetka) za sedmo mjesto, a s obzirom da šest prvoplasiranih timova ide na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre, naš tim nije uspio da ispiše istoriju i prvi put od osnivanja ugrabi vizu…

Nikad mlađa reprezentacija još jednom je pokazala veliko srce, izuzetan odnos i potencijal, a iako je Srbija na ovom šampionatu došla da brani titulu osvojenu prije dvije godine, Crna Gora nije željela da se preda unaprijed, već je nakon velike borbe pala u samom finišu.

Crna Gora je u 12.minutu stigla do preokreta, kada jeBojana Kovačevićpogodila trojku za 21:20. Ali, kada je Mek pogodila u 15.minutu za 24:23, niko nije očekivao da će baš tada da uslijede veliki problemi u igri. Nijesmo mogli da kontrolišemo skok, Srbija je imala mnogo ofanzivnih skokova, a zbog problemsa sa realizacijom izabranice Marine Maljković napravile su seriju 11:0, koju je zaključila Jovanović sa penala (34:23). Naša reprezentacija do odmora je smanjila zaostatak (38:30), a mogla je i još više, ali smo promašili četiri penala u posljednje 74 sekunde prvog poluvremena.

Crna Gora je u nastavku uglavnom bila na dvocifrenom minusu. Ipak, serijom 7:0 na startu posljednje dionice ,,crvene“ su se vratile (55:50). Prvo je dva puta zaredom lijepo probila i završila Leković, da bi zatim nakon ukradene lopte Mujović Kovačević smjestila ,,trojku“ u 34.minutu za 55:50. I, to nije bilo sve. Nastavile su Crnogorke da tope zaostatak – nakon penala Mujović i lakih poena za Mek u 36.minutu bilo je 57:54. Ipak, nakon četiri vezana bacanja Mine Đorđević, nekadašnje igračice Budućnost Bemaksa, Srbija se odvojila (61:54).

Na minut i 14 do kraja, pri rezultatu 61:56, Mek je promašila oba bacanja, da bi na 40 sekundi prije isteka vremena Leković bila neprecizna van linije 6,75, pa je bilo jasno da će Crna Gora teško okrenuti situaciju. Na dvadesetak sekundi prije isteka Mek je pogodila (61:58), ali je naš tim prekinuo napad Srbije faulom tek nakon deset sekundi. Jovanović je pogodila oba (63:58), čime je stavljena tačka…

Još jednu utakmicu za pamćenje imala je mlada Marija Leković (18 poena, 5 skokova), a novi dabl dabl imala je Nataša Mek (20, 13 skokova).

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
24.06.2023-18:01 18:01

Đevojke, Vi ste naš ponos. Divimo Vam se, poštujemo Vas! Voli Vas cipcijela Vaša Crna Gora!