Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Nikolić: Vjerovali smo u preokret

Podgoričani su u Čačku bili na pragu poraza, jer su na šest i po minuta prije kraja gubili 10 razlike (69:59), nakon što su gubili skoro čitav meč. Ipak, kad je bilo najbitnije, Budućnost je pokazala karakter i kvalitet i na kraju stigla do veoma važne pobjede (82:76)

Zahvaljujući preokretu u posljednjoj četvrtini, odnosno seriji 16:0 u Čačku protiv Borca, košarkaši Budućnosti će kalendarsku godinu završiti pobjedom, što nije bez značaja, naprotiv. Posebno ako se ima u vidu da su ”plavi” dan prije meča ostali bez trenera Aleksandra Džikića (pozitivan na korona virus), a neposredno pred meč i bez prvog pleja i najboljeg strijelca ekipe Džastina Kobsa, koji je preskočio meč jer se nije dobro osjećao…

A Podgoričani su u Čačku bili na pragu poraza, jer su na šest i po minuta prije kraja gubili 10 razlike (69:59), nakon što su gubili skoro čitav meč. Ipak, kad je bilo najbitnije, Budućnost je pokazala karakter i kvalitet i na kraju stigla do veoma važne pobjede (82:76).

– Iskreno, vjerovali smo do samog kraja da možemo da preokrenemo. Borac je dobra ekipa, igra pogotovo dobro kući. Imali su podršku sa tribina, pogađali su i neke teže šuteve kad je trebalo, Ali, eto, na kraju ta serija 16:0 je presudila, u pravi čas u posljednjoj četvrtini, nakon čega smo priveli meč kraju bez većih problema – kaže za Pobjedu centar Budućnosti Zoran Nikolić, koji je protiv Borca upisao po sedam poena i skokova, te jednu blokadu.

Od početka sezone Budućnost dobija utakmice kada ima najviše problema.

– Protiv Borca smo bili bez trenera Džikića i Kobsa, ni Petar Popović nije mogao da igra jer još uvijek nije u punoj formi. Međutim, ponovo smo uspjeli malo da improvizujemo i da izvučemo pobjedu, koja nam mnogo znači jer smo prvi krug utakmica u ABA ligi završili na trećem mjestu – dodaje Nikolić, koji od početka sezone igra u odličnoj formi, zbog čega Budućnost rezultatski i nije osjetila odsustvo povrijeđenog Vilija Rida.

Na polovini ligaškog dijela, Budućnost ima skor 10-3, a u drugom dijelu ABA lige u ”Moraču” dolaze svi glavni konkurenti – Crvena zvezda, Partizan, Cedevita Olimpija…

– Za finiš i plej-of ABA lige, mnogo će nam značiti što ćemo te utakmice igrati u našoj dvorani –istakao je Zoran Nikolić.

Već 2. januara Budućnost igra prvi meč drugog dijela ABA lige, u Železniku gostuje FMP-u, koji ima isti skor kao Budućnost Voli (10-3). Podgoričani su na startu sezone bili bolji od FMP-a u ”Morači” sa 82:72.

– FMP igra odlično ove sezone i dobro znamo što nas čeka na tom gostovanju. A igraćemo u podne, u terminu koji je neobičan, ali mislim da ako budemo, koliko-toliko, kompletni, da možemo da dobijemo taj meč. To je bitna utakmica, jer su i oni u trci plej-of. Ako bismo imali dvije pobjede više od njih, onda bismo imali prednost u odnosu na njih u toj borbi za treće i četvrto mjesto, koje donosi prednost domaćeg terena u plej-inu, naravno ako ne uspijemo da se domognemo jedne od prve dvije pozicije – istakao je Zoran Nikolić.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve