Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Nikolić: Trener je nacrtao akciju, drago mi je što sam realizovao njegovu zamisao

Izgledalo je da je sve izgubljeno, jer da postignete koš za tako vrijeme potrebna je perfekcija. A, onda je na scenu stupio perfektni Danilo Nikolić. Nacrtao je Petar Mijović, podijelio uloge, a u direktnom prenosu se čulo da se traži krilni centar koji ima “vrele ruke”

Trojka Kodija Miler Mekintajera na 1,3 sekunde prije kraja ohladila je sve navijače Budućnosti.

Nikolić, Foto: KK Partizan Niš

Izgledalo je da je sve izgubljeno, jer da postignete koš za tako vrijeme potrebna je perfekcija. A, onda je na scenu stupio perfektni Danilo Nikolić. Nacrtao je Petar Mijović, podijelio uloge, a u direktnom prenosu se čulo da se traži krilni centar koji ima “vrele ruke”.

Iskoristio je Nikolić, blokove primio loptu, na vrijeme je izbacio i pocijepao mrežicu. Onako kako samo on to zna. Za eksploziju i osvajanje Beograda. “Plavi” su nakon dva sata i 50 minuta igre (dva produžetka) srušili Partizan 101:99.

“Trener je nacrtao odličnu akciju, sve je išlo po planu i drago mi je da sam realizovao njegovu zamisao”, rekao je heroj Budućnosti za Dnevne novine dan nakon veličanstvene pobjede.

Da li je bilo treme i nervoze kada si saznao da je akcija nacrtana za tebe?

“Nije. U tom trenutku mi je prolazilo kroz glavu pitanje možemo li uopšte primiti loptu za toliko vremena i doći do povoljne situacije za šut”.

Kako je rekao Mijović nakon meča, pokazala je ova ekipa da osim talenta i kvaliteta ima i izuzetan karakter. Nije Budućnost odustajala i kada je Partizan serijom 16:0 u drugom poluvremenu poveo, ni tokom produžetaka, a ni nakon nemogućeg šuta beka Partizana. I za takav pristup je stigla nagrada. Pobjeda u prvom derbiju protiv velikog rivala u regionalnom klasiku.

“Nevjerovatan meč i sigurno jedan od napornijih u dosadašnjoj karijeri. Ali, znali smo šta nas čeka, znali smo da utakmica može biti takva i bili smo spremni za to”, jasan je fenomenalni krilni centar.

Budućnost je tako ostala maksimalna na početku sezone četiri meča, četiri pobjede, po dvije u ABA ligi i Evrokupu. Ali, ono što uliva dodatnu nadu svim navijačima je da svi u redovima podgoričke ekipe ističu ovaj tim može još bolje.

“Što se tiče samo igre, siguran sam da ovo nije bila naša najbolja utakmica. Imali smo par velikih padova u igri, međutim i pored toga smo pokazali veliki karakter i istrajnost i to je ono što daje dodatnu draž ovoj pobjedi”, ističe Nikolić.

Imao je Danilo mnogo sjajnih partija u plavom dresu i nije ovo prvi put da bude heroj. Svi se rado sjećaju jedne od epskih večeri u grotlu “Morače” u evroligaškoj sezoni. Njegov poen pored Kajla Hajnsa donijela je trijumf protiv moćnog CSKA koji je na kraju te sezone osvojio šampionsku titulu. A, u legendarnog Hali sportova “Ranko Žeravica” popularni Dačo odigrao je bez ijednog promašaja, pa je donekle bilo i očekivano da zadnja lopta ode upravo u njegove ruke.

“Zadovoljan sam svojom igrom i sigurno da ću i ja kao i cijeli naš tim, kako vrijeme bude odmicalo igrati sve bolje”, poentirao je Danilo Nikolić za Dnevne novine.

Veličanstvena pobjeda je kratko proslavljena, ali i već arhivirana. Jer, “plavi” su krenuli sa pripremom za narednih test u Evrokupu gostovanje Unikahi u Malagi…

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve