Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Nikola Vučević: Želim da igram na turniru u Rigi, sanjamo plasman na Olimpijske igre

Crna Gora je na Svjetskom prvenstvu zauzela 11. mesto i obezbijedila plasman u kvalifkacijama za Olimpijske igre.

Crnogorski reprezentativac Nikola Vučević kazao je da želi da igra na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre, te da vjeruje da “crveni” mogu do vize za Pariz.

Crna Gora je na Svjetskom prvenstvu zauzela 11. mesto i obezbijedila plasman u kvalifkacijama za Olimpijske igre.

“Crna Gora je zemlja sa nešto više od 600 hiljada stanovnika. Samim tim, plasman na Svjetskom prvenstvu je zaista veliki uspjeh. Pored toga, Crna Gora je dva puta uzastopno bila učesnik planetarne smotre, što pokazuje da smo država koja ima talenat i potencijal za košarku. Atmosfera u timu je odlična i zaista sam uživao na šampionatu, kao i svi momci u ekipi. Odigrali smo dobar turnir, protiv selekcije SAD bili konkurentni sve do same završnice. Ljubitelji košarke i sporta u Crnoj Gori su ponosni na rezultate koje smo ostvarili i partije koje smo prikazali“, naglasio je Vučević za Eurohups.

Za vizu za Pariz će se boriti na turniru u Letoniji, gdje je u grupi sa Brazilom i Kamerunom, dok su u drugoj grupi domaćin, Gruzija i Filipini.

Samo pobjednik turnira ide na Olimpijske igre.

“Želim da igram na kvalifikacionom turniru na Olimpijske igre i plan mi je da budem dio državnog tima u Letoniji. Obje grupe su prilično ujednačene. Moramo da idemo, kao i uvijek, korak po korak, a kao i sve ostale selekcije, imamo pravo da se nadamo i sanjamo plasman na Olimpijske igre“, istakao je as Čikaga.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve