Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Nikola Rakojević: Rezultat je uvijek važan

Izabranici Nikole Rakojevića su u sklopu priprema pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo već odigrali utakmicu protiv Kine (2:1).

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore do kraja mjeseca odigraće dva prijateljska meča, a prvi je na programu sjutra (17.30) u gostima protiv Bugarske. Četiri dana kasnije rival u Podgorici je Poljska (20.15).

Izabranici Nikole Rakojevića su u sklopu priprema pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo već odigrali utakmicu protiv Kine (2:1).

“Ovo je priprema za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Manje igrača je na spisku, nego protiv Kine. Neki su povrijeđeni, a neki su u A selekciji. Možemo da napravimo dobru reprezentaciju, koja može da se suprotstavi Bugarskoj i Poljskoj na najbolji mogući način. Fokus nam je, kako stvari stoje, na igrače iz domaćeg prvenstva, a u prvoj utakmici će većina igrača biti iz domaćeg prvenstva”, rekao je u najavi meča selektor Rakojević.

 

Bez obzira što se radi o prijateljskim utakmicama selektor Rakojević smatra da je rezultat uvijek važan i da se u svaku utakmicu mora ući sa željom da se ostvari uspjeh.

“Rezultat je uvijek bitan. Za mene je rezultat u prvom planu bez obzira na to kakva je utakmica u pitanju. Imamo snimke, analizirali smo Bugarsku, kada dođe vrijeme analiziraćemo i Poljake. Znamo u kakvom sistemu igraju. Mi ćemo se suprotstaviti na naš način. Vjerujem da možemo da ostvarimo pozitivan rezultat”, uvjeren je selektor.

Crna Gora kvalifikacije za Euro počinje u septembru gostovanjem Jermeniji. U grupi su još Švajcarska, Rumunija, Finska i Albanija.

“Grupa je možda malo lakša nego u prošlom ciklusu. Okupili smo se u dobrom raspoloženju. Dišemo kao tim, treniramo, mislim da će to da bude kako treba”, kaže Vuk Striković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve