Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Nije svejedno, peto ili osmo mjesto

Poslije poraza od Španije u četvrfinalu Crnu Goru očekuje borba za plasman od 5. do 8. mjesta, a prvi rival biće reprezentacija Grčke, sjutra od 10 sati, koja je u finišu ispustila veliku prednost protiv Italije.

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore jedina je poražena drugoplasirana selekcija u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, dok su Hrvatska, Italija i Francuska iskoristili kontinuitet igara i plasirali su u polufinale u Dohi.

Poslije poraza od Španije u četvrfinalu Crnu Goru očekuje borba za plasman od 5. do 8. mjesta, a prvi rival biće reprezentacija Grčke, sjutra od 10 sati, koja je u finišu ispustila veliku prednost protiv Italije.

Crna Gora je razočarala protiv Španije i samo zahvaljujući činjenici da izabranici Davida Martina nijesu dobar dio utakmice igrali punom snagom izbjegnuta je rezultatska katastrofa. Stefan Vidović je taj meč sa Španijom posmatrao je sa tribina.

“Uvijek je teže gledati nego igrati. Dali su maksimum momci, borili su se od prvog do posljednjeg momenta, to je nažalost sada bilo dovoljno za ovakav ishod. Međutim i pored poraza od Španije mislim da je najlošija stvar koja se desila povreda Konstantina Averke koji se povrijedi u bukvalno prvom minutu i igrao tako i čak postigao dva gola stvarno mu svaka čast na odnosu i borbi”, kazao je Stefan.

U Dohi je jedina pozitivna stvar što je cilj ostvaren i sa te strane tim može biti zadovoljan, partije prikazane u Dohi ne mogu da zadovolje nikog.

“Mi smo prije svega na Evropskom prvenstvu morali da se izborimo za ovo Svjetsko prvenstvo prolazeći kroz sav taj stres, došli smo ovdje, odigrali nekoliko teških utakmica i ispunili taj osnovni cilj odlaska na Olimpijske igre koji nije bio samo osnovni cilj nas već i mnogih drugih selekcija i sa te strane možemo biti zadovoljni. Takmičenje nije gotovo, očekuje nas minimum dvije utakmice koje rezultatski nemaju značaj i teške su za igranje, ali mislim da je bitno da ih odigramo najbolje moguće u ovom momentu, da probamo što povoljnije mjestu u šeširima za izvlačenje grupa na Olimpijskim igrama. Moj neki utisak je da ove utakmice iskoristimo probamo neke nove stvari u igri i kao uvijek ubijeđen sam da ćemo dati svoj maksimum”, kaže Vidović.

Crnogorskim vaterpolistima preostale su još dvije utakmice u Dohi, protiv Grčke i potom zavisno od ishoda duela sa Helenima meč za peto ili sedmo mjesto.

Nakon blijedih partija u Zagrebu i Dohi nije svejedno hoće li konačan plasman biti peto ili osmo mjesto i zbog žrijeba u Parizu. Motiv bi trebao da postoji…

“Sigurno najteži meč na šampionatu protiv najbolje ekipe na svijetu. Bili smo u priči na kraju druge i početak treće četvrtine, šteta što smo izgubili ritam i dopustili Špancima da slome utakmicu krajem treće i početkom četvrte četvrtine. Nama ostaje razigravanje od petog do osmog mjesta protiv Grčke, gledaćemo da se podignemo i da iskoristimo ove dvije utakmice da se spremimo za ono što nas čeka na ljeto”, kazao je Aljoša Mačić.

Grčka je veoma kvalitetna ekipa, naš vaterpolista smatra da ipak možemo do pobjede.

“Igrali smo sa njima isto u razigravanju u Zagrebu. Gledaćemo da pokrijemo njihove najbolje tačke, centre i par šutera koje imaju. Odlična su ekipa, ali vjerujem da možemo da ih savladamo i upišemo još jednu pobjedu protiv tih vrhunskih ekipa”, zaključio je Mačić

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve