Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Nepravda u Srednjoj regiji: Šćepanović dominirao, ali ostao bez nagrade od kolega

Potpuno je nevjerovatno da čovjek koji u dvije sezone ne zna za poraz, čije ekipe dominiraju, a nerijetko rivale pobjeđuju i veoma ubjedljivo, ne dobije nagradu za najboljeg trenera Srednje regije

Mirko Šćepanović dominirao je u prethodne dvije godine predvodeći mlađe kategorije OFK Titograda, pokazao da je pred njim lijepa trenerska karijera, ali za svoje uspjehe nije nagrađen od kolega.

Šćepanović, Foto: Cdm.me

Potpuno je nevjerovatno da čovjek koji u dvije sezone ne zna za poraz, čije ekipe dominiraju, a nerijetko rivale pobjeđuju i veoma ubjedljivo, ne dobije nagradu za najboljeg trenera Srednje regije.

Glasanje u ovoj konkurenciji obavlja se po jasnom principu. Pravo glasa imaju treneri, koji ne mogu da “zaokruže” sebe, već nekog od kolega sa kojima iz sedmice u sedmicu se nadmeću na utakmicama.

Ukoliko je u sportu rezultat jedino mjerilo uspjeha, onda bi onaj ko ima najbolje rezultate, trebalo da bude nagrađen.

Tako je recimo bilo u slučaju Nikole Rakojevića, trenera Sutjeske, koji je proljetos osvojio titulu u seniorskom šampionatu Crne Gore.

Sve njegove kolege iz Prve lige, smatrale su da je iskusni stručnjak obilježio 2019. godinu i on je na tradicionalnoj svečanosti Fudbalskog saveza zasluženo nagrađen.

Na taj način vrednovale su rezultat ostvaren na terenu i pokazale da poštuju kolegu koji ih je nadvisio u prethodnoj sezoni.

Zašto to nisu uradile mahom mlađe kolege u slučaju izbora najboljih trenera mlađih kategorija u Srednjoj regiji, ostaje nejasno.

Makar su oni bili dobro upućeni u trenerske kvalitete Mirka Šćepanovića, koji ih je iz vikenda u vikend pobjeđivao na terenu.

Na kraju su ipak odlučili da prednost daju kolegama, u čiju stručnost ne zalazimo, ali je jasno da su imali slabije rezultate od Šćepanovića.

Ovakvom odlukom prekršili su fer plej, jedno od osnovnih sportskih postulata i pravila, koje vas obavezuje da pružite ruku i čestitate boljem.

Ne sumnjamo da će Šćepanović i pored ove nepravde, nastaviti da brusi fudbalske bisere u taboru popularnih “romantičara” i na taj način ispravi ovogodišnju nepravdu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve