Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Neodgovorna igra za kraj

Italija je meč shvatila mnogo odgovornije i ozbiljnije i zasluženo ubijedljivo pobijedila sa 10:6 (1:1, 3:1, 3:2, 3:2), pa će Crna Gora igrati za sedmo mjesto protiv poraženog iz meča Francuska - SAD.

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore ubjedljivo je poražena od Italije u utakmici za razigravanje od petog do osmog mjesta.

Italija je meč shvatila mnogo odgovornije i ozbiljnije i zasluženo ubijedljivo pobijedila sa 10:6 (1:1, 3:1, 3:2, 3:2), pa će Crna Gora igrati za sedmo mjesto protiv poraženog iz meča Francuska – SAD.

Imala je Crna Gora priliku da već u Fukuoki obezbijedi plasman na Svjetsko prvenstvo u Dohi, ali ni to nije bio dovoljan motiv našim vaterpolistima za agresivniju igru u bazenu. Za učešće na Mundijalu naredne godine trebalo je peto mjesto.

Prva četvrtina je protekla u dekoncentrisanoj igri oba rivala, sa dosta grešaka, prije svega u napadu, sa velikim brojem izgubljenih lopti i nepreciznih dodavanja, pa je kao plod takve igre rezultat bio 1:1.

Postigla je Crna Gora prva gol u drugoj četvrtini, povela 2:1 nakon gola Miroslava Perkovića na isteku trećeg minuta igre i od tog trenutka osam i po minuta nije postigla gol.

Italija je igrala mnogo ozbiljnije i odgovornije, nanizala pet golova i 4:43 pšrije kraja trećeg dijela igre vodila sa 6:2.

Đuro Radović i Aleksa Ukropina uspjeli su da smanje na 6:4, a kada nismo realizovali igrača više da priđemo na gol zaostatka, Italija se trgla, nastavila da igra sa više želje i zasluženo stigla do ubjedljive pobjede.

CRNA GORA – ITALIJA 6:10 (1:1, 1:3, 2:3, 2:3)

FUKUOKA – Bazen “Marine Mese”. Gledalaa 500. Sudije: Aleksandresku (Rumunija), Kovač (Mađarska). Igrač više: Crna Gora 3-11, Italina 4-10. Peterci: Crna Gora 1-0, Italija 1-1.

CRNA GORA: Andrić, Mačić, Perković 3, Averka 1, Vujović, Popadić, Popadić, Vidović, Đ. Radović 1, Ukropina 1, Spaić, Matković, V. Radović, Tešanović. (osam odbrana).

Italija: Del Luongo (12 odbrana), Di Fulvio 1, Damonte 3, Marciali 1, Veloto 1, Kanela 1, Rncuto, Ećenike 1, Prešuti, Bruni 1, Di Soma 1, Kondemi, Nikozija.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
27.07.2023-10:07 10:07

Neodgovoran i nesposoban i neznave selektor za KRAJ CRNOGORSKOG VATERPOLA! Đe ste sad B.Vuletić, Pura Los Anđelos, Z. Mustur, J. Milaatović, Izvesna Đurović da se diviteSVJETSKOM ČUDU U VATERPOLU? I bilo bi čudo da nije ovoga čuda od ovijah što drže ovog nesposobbnjakovića Gojkovića i doktora Đura Marića, da drmaju crnogorskim vaterpolom!

Željko
27.07.2023-11:08 11:08

Nakon mojeg radovanja zbog pobjede nad reprezentacijom Hrvatske i ulaska u četvrtfinale, sad me poraz nije baš nimalo pogodio. Ako od njih 10 i više samo jedan pjeva crnogorsku himnu, a kod Italijana samo jedan ne pjeva italijansku, onda je red i logično da pobijede Italijani. Bravo za Italiju!