Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Neobična scena na OI: Nokautiranog ga iznijeli na nosilima i dodijelili mu zlato

Nakon vijećanja, sudije su donijeli odluku da Hamedi pri udarcu nije kontrolisao snagu, što je jedan od elemenata karatea, te je zbog toga diskvalifikovan, a pobjeda je dodijeljena iranskom borcu

Iranski karataš Sajad Ganjzadeh prvi je olimpijski pobjednik u kategoriji preko 75 kg, a do zlatne medalje je stigao, iako je iznesen na nosilima, nakon što ga je u finalnoj borbi nokautirao Saudijac Tareg Hamedi koji je zbog tog udarca diskvalifikovan, prenosi Dnevnik.hr.

Hamedi je odlično započeo finale i udarcem u glavu poveo 3-0 već nakon devet sekundi borbe. Nakon pola minute je dodao još jedan bod. Nakon 48 sekundi je Ganjzadeh smanjio zaostatak na 1-4, a kad je na isteku prve minute krenuo u napad, Hamedi ga je u kontri pogodio nogom u glavu. Iranac je ostao ležati na tatamiju i u na nosilima su ga iznijeli iz dvorane.

Nakon vijećanja, sudije su donijeli odluku da Hamedi pri udarcu nije kontrolisao snagu, što je jedan od elemenata karatea, te je zbog toga diskvalifikovan, a pobjeda je dodijeljena iranskom borcu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve