Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

NENAD VUKANIĆ: Cilj nam je medalja

Naša selekcija, koju vodi Nenad Vukanić, vjeruje da pred domaćom publikom može da se umiješa u borbu za visok plasman, ali i da najmlađi reprezentativci naprave prvi korak ka ozbiljnoj karijeri I na putu do mjesta u seniorskoj selekciji.

Podgorica će od 8. do 16. jula biti u znaku vaterpola. Crna Gora je domaćin Evropskog prvenstva za igrače do 15 godina, koje će okupiti čak 25 selekcija.

To je prvi put da na šampionatu u mlađim kategorijama učestvuje toliko selekcija, što je veliki organizacioni izazov, ali i prilika za popularizaciju sporta ne samo u našoj zemlji, već i širom Evrope.

“Novo rukovodstvo LEN je odlučilo da pokaže da vaterpolo baza u Evropi nije mala, pa se prvi put se napravio format otvorenog tipa, da timovi mogu da se prijave za učešće. Došli smo broja 25, a nadam se da ćemo narednog puta imati 30 učesnika. Domaćinu i svima koji čine organizaciju – od funkcionera do volontera – želim uspjeh na ovom takmičenju i želim da sve bude na najvećem nivou, u šta ne sumnjam”, kazao je Miloš Mračević, član Borda LEN.

Crna Gora je na istoom bazenu prije nekoliko godina veoma uspješno orgqanizovala i Svjetsko prvenstvo, tako da se očekuje da i ovog puta bude dobar domaćin.

“Želim da se zahvalim LEN-u, koji je prepoznao Vaterpolo i plivački savez Crne Gore kao dobrog i pouzdanog partnera i dao nam priliku da organizujemo ovako veliki događaj. Za nas je zadovoljstvo što možemo da ugostimo toliko timova saiz svih krajeva Evrope”, rekao je predsjednik VPSCG Đuro Marić.

Naša selekcija, koju vodi Nenad Vukanić, vjeruje da pred domaćom publikom može da se umiješa u borbu za visok plasman, ali i da najmlađi reprezentativci naprave prvi korak ka ozbiljnoj karijeri I na putu do mjesta u seniorskoj selekciji.

“Spremni smo da se borimo protiv svih rivala, ali nismo neko ko leti i prijeti, ipak smo mi mala baza. Uradićemo sve što je u našoj moći da dostojno prezentujemo naš vaterpolo, ali i da ovoj djeci pokažemo put kako se postaje šampion. Imamo cilj da kroz veliki rezultat stvaramo igrače koji žele velike stvari, a i da ih spremimo da sjutra budu kandidati na seniorski tim. To su spojeni sudovi, jer ne možete da napravite svjetskog igrača ako kroz mlađe kategorije nije u samom vrhu, ali, s druge strane, nije jedini cilj selekcije do 15 godina da bude prva, a da nema nikoga da u budućnosti dođe do A reprezentacije”, rekao je selektor Nenad Vukanić.

Naša selekcija je u grupi A, u kojoj su Španija, Mađarska i Italija. Prvi rival je Mađarska u subotu od 21 sat.Podgorica će od 8. do 16. jula biti u znaku vaterpola.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve