Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

NBA: Vučević među najdominantnijim liderima u ovoj sezoni

Slavni centar Orlando Medžika i naše reprezentacije je prepoznat kao jedna od najbiznijih košarkaških zvijezda kada je igra timova u najjačoj ligi svijeta u pitanju

Naš Nikola Vučević našao se na 11. mjestu interesantne liste najdominantnijih lidera ekipa u NBA ligi, koju su objavili američki mediji.

Vučević, Foto: Bleacherreport.com

Slavni centar Orlando Medžika i naše reprezentacije tako je prepoznat kao jedna od najbiznijih košarkaških zvijezda kada je igra timova u najjačoj ligi svijeta u pitanju. U obzir je uzet niz statističkih parametara (procenat od ukupnog broja poena, skokova i asistencija tima, realizacija, vrijeme provedeno na terenu, “uzimanje” šuteva u završnicama mečeva).

“Nikola Vučević je centralna figura Orlanda u svakom pogledu. Glavni je razlog zbog čega su “magični” izborili plej-of prošle sezone, što je jasno kroz njegovu efikasnostna terenu. Njegova igra u napadu, kao i uopšte timski napad, imaju prostora za dalji napredak. Ali ono što već u kontinuitetu činije osvježenje i prijatno iznenađenje u NBA ligi”, napisao je Teru Ikeda, novinar portala thethings.com.

Na prvom mjestu ovog poretka, interesantno, našao se Devin Buker, bek i apsolutni lider na terenu kada je igra Finiksa u pitanju. Drugi je krilni centar San Antonija Lamarkus Oldridž, treći Džulijus Rendl iz Njujorka, a potom slijede Dearon Foks iz Sakramenta i Zek Lavin iz Čikaga. Potom slijede Brendon Ingram (Nju Orleans), Devonte Grem (Sarlot), Demijen Lilard (Portland), Bredli Bil (Vošington) i Dža Morent (Memfis).

Interesantno, glavne zvijezde favorita za titulu su pri dnu poretka te ekipe se značajno više orijentišu na timsku igru. Tako je Kavaj Lenard iz L. A. Klipersa na 22. mjestu, Lebron Džejms iz Lejkersa na 24. a Janis Adetokumbo iz Milvokija na 25. poziciji.

Vučević ove sezone bilježi 19,5 poena, 11 skokova i 3,7 asistencija po utakmici, a Orlando ima sjajne šanse da se drugu sezonu zaredom plasira u plejof, i to sa sedme pozicije Istočne konferencije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve