Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

NBA TRILER: Nevjerovatni Seltiksi obezbjedili majstoricu (VIDEO)

Uprkos dramatičnoj završnici Boston je potpuno opravdano stigao do sedme utakmice i prilike da režira najveći preokret koji NBA pamti i zakaže finale protiv Denvera.

Boston je pogotkom uz zvuk sirene postao četvrti tim koji je u istoriji NBA plej-ofa uspio da nadoknadi 0:3 u seriji, te će na svom terenu pokušati da napravi još jedan korak i postane prva ekipa koja je režirala veliki preokret i poslije tri uvodna poraza prošla dalje. Ovo je pošlo za rukom samo Niksima 1951, Denveru 1994. i Portlandu 2003. godine.

Iako je tokom većeg dijela šeste utakmice djelovalo da će Boston rutinski doći do izjednačenja u seriji Majami je u posljednjoj dionici uspeo da režira odgovor, naplati pad u igri rivala i preko Džimija Batlera tri sekunde prije kraja stekne pola koša prednosti. As Majamija uspeo je da iznudi faul Ala Horforda pri šutu za tri poena i donese svom timu prednost 103:102. Gostima je za odgovor preostalo tri sekunde i odluka je pala na Markusa Smarta. Košarkaš Bostona preuzeo je odgovornost i iz teške situacije promašio za tri poena, međutim neopreznost odbrane rivala iskoristio je Derik Vajt, zabilježio ofanzivni skok i stotinku prije sirene postigao dva poena vrijedna pobjede i ostanka Seltiksa u seriji.

Uprkos dramatičnoj završnici Boston je potpuno opravdano stigao do sedme utakmice i prilike da režira najveći preokret koji NBA pamti i zakaže finale protiv Denvera.

Svoj trijumf Seltiksi duguju sjajnoj igri Džejsona Tejtuma koji je u prve dvije četvrtine postigao 25 poena.

Najefikasniji igrač Bostona završio je utakmicu sa 31 poenom.

Ipak, uslijedila je nevjerovatna završnica i uzbudljivuh 60 sekundi okončanih velikim slavljem gostiju te će isti rivali u noći između ponedjeljka i utorka definitivno odlučiti ko ide na megdan Jokiću i Denveru. Podsjetimo, prva utakmica NBA finala zakazana je za 1. jun.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve