Utorak, 30 Aprila, 2024
Rubrika:

Napad Srbije na Veselina Vujovića

Legendarnog rukometaša i trenera Veselina Vujovića u Srbiji ponovo optužuju za namještanje utakmice na Evropskom prvenstvu 2004. godine.

Srbija nikad ne oprašta nelojalnost i “izdaju” Crnlogoraca koji nisu Srbi ili se tako ne izjašnjavaju uvijek i u svakom momentu, na svakom mjestu.

Napad srpskih medija na Veselina Vujovića nakon što je proslavljeni rukometni trener demantovao srpskog novinara i javno za sebe rekao da je Crnogorac bio je očekivan, tako da je podsjećanje na poraz reprezentacije Srbije i Crne Gore od Hrvatske logična posljedica.

Naime, na današnji dan prije 18 godina odigrana je u švajcarskom Sankt Galenu utakmica koja je odlučivala o posljednjem putniku u polufinale Evropskog prvenstva, a sudbina je htjela da Hrvatska igra protiv Srbije i Crne Gore.

Hrvatskoj je bila neophodna pobjeda za prolazak dalje, dok je SCG u tom trenutku bila već otpisana jer je zabilježila samo jedan trijumf, a nijedan bod nije premijela u drugu fazu takmičenja.

Na poluvremenu je bio egal, da bi u nastavku Hrvati došli do pobjede od 34:30, samim tim i prolaska u polufinale (gdje su na kraju osvojili samo “drvenu” medalju), ali je nakon svega bilo optužbi da je Srbija “pustila” komšije.

Kontroverzu je izazvao tadašnji čuvar mreže reprezentacije SCG Arpad Šterbik koji je u burnoj izjavi za “Sportski žurnal” od prije 18 godina ispričao da je selektor Veselin Vujović tražio da “puste” Hrvatsku:

“Hrvatima je pobjeda značila polufinale, a nama gotovo ništa. Naš selektor Vujović nam je na ručku prije utakmice rekao da smo u takvoj situaciji da nama pobjieda ništa ne znači, a da bi nam Hrvati znali da vrate kad-tad ako pustimo. Pred samu utakmicu to je u svlačionici tražio i predsjednik Zoran Mićović. Pitali smo gdje je Vujović, a rekli su da mu je neugodno da uđe i da čeka kao i Hrvati da vidi šta smo odlučili”, kazao je tada Šterbik.

Ne bih ni svojoj majci prodao utakmicu, a kamoli Hrvatima. Ako Vujović želi da vodi ekipu do pobjede, neka sjedne na klupu, ako ne, uopšte nam ne treba. To sam rekao Mićoviću da prenese selektoru”, dodao je tada Šterbik koji je potom i Hrvatima gotovo plačnim glasom prenio šta se desilo: “Ne mogu više da ćutim, kao sportista nisam mogao da pređem preko toga. Razmišljam o tome da napustim reprezentaciju ako su ovakve stvari moguće”.

Vujović je odmah demantovao ove informacije:

“Ako sam već prodao meč Hrvatima, to znači da me oni nikada ne bi mogli da me cijene kao čovjeka. Ako si prodao svoje ljude, onda ćeš sigurno i njih prodati. Zar mislite da bi mene Zagreb doveo za tako nešto kao nagradu da budem njihov trener. Žao mi je što je do toga došlo i što je na moju karijeru bačena ljaga”, naveo je on.

Identična reakcija bila je i iz Rukometnog saveza Srbije i Crne Gore gdje je predsjednik Zoran Mićović dodao da se radilo o “proveri motivacije igrača”, dok je kapiten Žikica Milosavljević istakao:

“Oni su tada kao došli u svlačionicu s namjerom da nas motovišu za meč. Ali zašto bi dolazili da nas motivišu za utakmicu protiv Hrvatske, kada za takav duel ne treba motivacije”, pričao je iskusni rukometaš nakon velikog skandala o kom je bio obavješten i EHF.

beogradske novinare da je pred utakmicu sa Crnom Gorom reprezentaciju Srbije oslovljavao sa “mi i naša”.
Ukoliko je bilo sumnje u vođenje reprezentacije tadašnjeg selektora, zašto RSSCG, policija i praosudni organi nijesu proveli detaljnu istragu, ispitali sve reprezentativce, uzeli njihove izjave i podnijeli tužbu protiv legendarnog rukometaša i trenera.
Umjesto toga Vujovića su decenijama svojatali, a kada je najbolji rukometaš 20.vijeka javno rekao da je, ipak, SAMO CRNOGORAC,  treba započeti hajku na njega.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

8 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
02.02.2024-18:54 18:54

…Srpska posla -drugi im je kriv !
/a Bogami ih boli što kaze da nije srbijanac/

RIR
02.02.2024-19:28 19:28

…Srpska posla -sad im je kriv za losu igru na EP -zvani Vuja i to Crnogorac !
/ako im se ne svidi odgovor Vujovica -zabranice mu ulazak u Srbiju …/ to su Srbi !?

Nebojsa
03.02.2024-07:04 07:04

Vujovic je ljigavac obican,nije problem sto kaze da je crnogorac vec sto je trazio od igraca da puste Hrvate,posle toga je najbolji golman sveta Sterbik napustio reprezentaciju!Sada se nudi za selektora Hrvatima i Srbima,ni stida ni srama,ljiga ljigava!

maki
03.02.2024-12:49 12:49

Cetinjani-ništa ljudi

Bljak
03.02.2024-19:22 19:22

Ti si ništa čovjek kada možes reci ovako nesto za Cetinjane…sram te bilo..bijednjaku

Vlada
04.02.2024-03:15 03:15

Ma kako da ne….Ne možemo da spavamo zbog toga. Imamo trenutno toliko vrhunskih sportista kakvih vi nećete imati za hiljadu godina,sitna buranijo.

Niko bitan
04.02.2024-17:40 17:40

Nije njega napala Srbija,vec se citiraju reci Sterbika,svedoka,koji i nije Srbin.Opterecenost Crnogoraca Srbima i Srbijom je neverovatna.Kad igraju dve reprezentacije,u Crnoj Gori se to podize na neku daleko visu lestvicu od sportske dok u Srbiji za takve utakmice nema nikakvog interesovanja.

roko
10.02.2024-15:45 15:45

A mučite nesretnici, o vama niko i ne razmišlja, juče na nekom portalu pročitah da vam jedna porodica živi u pećini, penzioneri u Bg – polovina ih prosi. Vaške vas jedu od bijede.
A kidisali da nagovorite Crnogorce da se pišu Srbi! A ko će to biti Rom dobrovoljno, to vam i Vuja pokazuje.
Od sramote u svijetu 300 hiljada Srba mijenjaju narodnost jer ih svijet zove Genocidaši.