Četvrtak, 9 Maja, 2024
Rubrika:

Najdžel Hejs-Dejvis MVP 32. kola Evrolige

Fenerbahčke je u Istanbulu slavio protiv berlinske Albe sa 103:68, a Hejs-Dejvis je ispisao istoriju Evrolige pošto je postao prvi igrač koji je postigao 50 poena na jednoj utakmici.

Košarkaš Fenerbahčea Najdžel Hejs-Dejvis proglašen je danas za najkorisnijeg igrača (MVP) 32. kola Evrolige.

Fenerbahčke je u Istanbulu slavio protiv berlinske Albe sa 103:68, a Hejs-Dejvis je ispisao istoriju Evrolige pošto je postao prvi igrač koji je postigao 50 poena na jednoj utakmici.

Hejs-Dejvis je fantastično ušao u meč i postigao prvih deset poena na utakmici, poslije deset minuta je na svom kontu imao 18, a zatim je u drugom poluvremenu postigao 29, uključujući 14 u posljednjoj četvrtini.

Pored 50 poena, on je upisao i dva skoka, jednu ukradenu loptu i šest iznuđenih faulova što mu je na kraju donijelo indeks korisnosti 46, čime je postavio novi klupski rekord Fenerbahčea.

U noći kada je postavio rekord po broju postignutih poena na jednoj utakmici, nadmašivši stari rekord od 49 poena koji je držao Šejn Larkin od 2019, Hejs-Dejvis je zaslužio drugu MVP nagradu za igrača kola u karijeri.

Drugi po učinku u ovoj rundi takmičenja je košarkaš Real Madrida Džanan Musa koji je u pobjedi svog tima protiv Crvene zvezde (101:94) sakupio 40 indeksnih poena pošto je upisao 30 poena, četiri skoka i dvije asistencije.

Slijede dvojica igrača iz redova Crvene zvezde – Nemanja Nedović i Adam Hanga. Nedović je postigao 30 poena uz pet asistencija i četiri skoka za 32 indeksna poena, dok je Hanga imao učinak od 22 poena, sedam asistencija i šest skokova što mu je donijelo indeks 31.

Listu najboljih u 32. kolu Evrolige zaokružuje centar Fenerbahčea Džonatan Motli koji je za samo 14 minuta protiv Albe zabilježio 18 poena, pet skokova, dvije ukradene lopte i jednu blokadu za indeks 30.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve