Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

CBCG raspisala konkurs za stipendiranje studenata

Konkurs se, kako je saopšteno iz CBCG, sprovodi pod nazivom ''PriZnanje za znanje – šansa za najbolje'', a namijenjen je najboljim studentima fakulteta iz oblasti ekonomije, prava, računarstva, matematike i informacionih tehnologija

Centralna banka Crne Gore (CBCG) raspisala je konkurs za dodjelu stipendija za studijsku godinu 2024/2025. najboljim studentima završnih godina osnovnih i master studija na univerzitetima u Crnoj Gori.

Konkurs se, kako je saopšteno iz CBCG, sprovodi pod nazivom “PriZnanje za znanje – šansa za najbolje”, a namijenjen je najboljim studentima fakulteta iz oblasti ekonomije, prava, računarstva, matematike i informacionih tehnologija.

“Visina stipendije od 550,00 eura mjesečno u neto iznosu, biće dodijeljena za najviše deset studenata koji u procesu selekcije zadovolje predviđene kriterijeme među kojima su prosjek ocjena tokom studiranja, položeni svi ispiti iz prethodnih studijskih godina, pohađanje studijskog programa koji odgovara poslovnim potrebama i prioritetima Centralne banke Crne Gore, kao i da kandidati za stipendije nemaju srodnika među zaposlenima u CBCG”, navedeno je u konkursu.

U skladu sa mogućnostima i potrebama CBCG, stipendisti iz programa “PriZnanje za znanje – šansa za najbolje”, imaće mogućnost za obavljanje studentske stručne prakse i/ili pripravničkog staža u CBCG, kako je navedeno u propozicijama konkursa.

“Pokretanjem programa stipendiranja “PriZnanje za znanje – šansa za najbolje”, u skladu sa svojim poslovnim ciljevima i vizijom, CBCG želi da pruži podršku mladim, talentovanim, posvećenim ljudima i da ih motiviše da svoju karijeru započnu u jednoj od najprestižnijih institucija u Crnoj Gori”, navedeno je u konkursu.

Na ovaj način, prema njihovim riječima, CBCG nastavlja svoju društveno-odgovornu misiju i naglašava značaj ulaganja u stručni kadar na kome počiva razvoj ne samo naše institucije, već i cijelog društva.

Tekst konkursa sa prijavnim formularom dostupan je na sajtu CBCG na linku.

“Centralna banka ohrabruje sve kandidate koji zadovoljavaju uslove da se prijave za stipendiju PriZnanje za znanje – šansa za najbolje”, poručuju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve