Petak, 17 Maja, 2024
Rubrika:

Najavio penziju: Boske juri još jedan rekord

Crnogorski napadač Dejan Damjanović dogovorio je prije dva dana saradnju sa Kičijem, šampionom Hongkonga

Azijsku misiju počeo je u Saudijskoj Arabiji, u Južnoj Koreji stekao status legende, ostavio je trag i u Kini, a u 40. godini oprobaće se i u četvrtoj ligi na tom kontinentu.

Crnogorski napadač Dejan Damjanović dogovorio je prije dva dana saradnju sa Kičijem, šampionom Hongkonga.

Otkud baš takav izbor?

– Rekao sam mojoj menadžerskoj agenciji, a i svima koji me znaju, da mi je prioritet da nađem klub koji igra azijsku Ligu šampiona. Hoću još jednu šansu, hoću da oborim rekord po broju golova u tom takmičenju. Dugo igram Ligu šampiona, pravio sam dobre rezultatima sa ekipama i dao dosta golova, mislim da je greota da ne probam da se osamim na vrhu liste strijelaca, za što mi nedostaju dva pogotka. To mi je bio motiv da nađem tim koji igra LŠ, a imao sam i dobru sezonu iza sebe. Kiči je prvak Hongkonga, igraće direktno u Ligi šampiona. Vrlo interesantan potez sa moje strane i vidjećemo kako će sve da ispadne. Nadam se najboljem, rekao je Damjanović za Pobjedu.

Od 2022. u penziji

Popularni Boske je noseći dres Seula, Peking Guana i Suvona stigao do brojke od 36 pogodaka u azijskoj LŠ, dok je penzionisani Li Dong-gok dao jedan više.

– Mislio sam da bih rekord mogao da oborim u Južnoj Koreji i poslije dobre sezone nadao sam se da će Daegu produžiti ugovor sa mnom, ali do toga nije došlo. Onda sam morao da gledam nešto okolo jer sa 39 godina nije lako naći klub iz Lige šampiona. Volio bih da postanem najbolji strijelac u istoriji elitnog azijskog takmičenja i tako završim karijeru i posvetim se drugačijem životu, penzionerskom. Sigurno ću ostati u fudbalu, ali van terena. Nadam se da će ova godina proći kako treba, samo da me posluži zdravlje i mislim da neće biti problema da ostvarim što sam zacrtao, dodao je bivši crnogorski reprezentativac.

Damjanović na terenu ne djeluje kao neko ko će 27. jula ući u petu deceniju života. Možda se predomisli i ostane aktivan fudbaler i 2022.

– Ne planiram da igram naredne godine. Idem korak po korak, sad mi je prioritet da se dobro pripremim da oborim rekord i pomognem Kičiju da osvoji još jednu titulu. Prvenstvo Hongkonga traje do ljeta i nadam se da ćemo imati uspješno sezonu i na domaćoj sceni. Imam ugovor do decembra, poslije ćemo vidjeti, lako ćemo se dogovoriti ako obje strane budu zadovoljne. Trenutno mi se ide na treninge, igraju mi se utakmice i dok god se budem tako osjećao igraću i neću da stanem. Kad me bude mrzilo, da ne mogu više, da me boli nešto, onda ću da batalim, naglasio je iskusni golgeter.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve