Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Ljubimac crnogorskih navijača ide u sportsku penziju: Damjanović završio igračku karijeru

Za crnogorsku reprezentaciju upisao je 30 nastupa, dao osam golova, a ostaće upamćen kao igrač koji je uvijek ostavljao srce na terenu u dresu našeg nacionalnog tima

Nakon karijere koja je trajala dvije i po decenije, Dejan Damjanović odlučio je da se povuče sa terena.

Bivši crnogorski reprezentativac i ljubimac navijača “sokola”, potvrdio je ovu informaciju na Instagramu.

“Nevjerovatno, ali došao je ovaj dan. Poslije 25 godina profesionalnog igranja, vrijeme je da kažem hvala fudbalu i odsad ću uživati, ali van terena. Hvala svim klubovima, trenerima, igračima, navijačima na konstantnoj podršci, strpljenju i razumijevanju. Hvala Aziji i posebno Južnoj Koreji, koji su mi sve ovo omogućili i dali mi nezaboravne uspomene. Hvala i mojoj porodici, naročito Miroslavi Damjanović koja me pratila, podržavala i bila moja najveća snaga”, istakao je Damjanović.

Popularni Boske karijeru je počeo u Sinđeliću, kasnije igrao za Železnik, beogradski Radnički i Bežaniju, da bi se 2006. preselio u Al Ahli.

Godinu kasnije počela je njegova karijera u Južnoj Koreji, gdje je blistao, najprije u dresu Inčona, a potom u Seulu, čiji dres je nosio u dva mandata.

Nastupao je i za Jangsu, Peking, Suvon, Daegu i na kraju Kiči iz Singapura.

Za crnogorsku reprezentaciju upisao je 30 nastupa, dao osam golova, a ostaće upamćen kao igrač koji je uvijek ostavljao srce na terenu u dresu našeg nacionalnog tima.

Pamtiće se njegovi golovi protiv Engleske i Ukrajine…

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve