Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Nadal: Možda posljednja šansa da osvojim Gren slem

Svjestan je kralj šljake da njegovo tijelo više nije na optimalnom nivou, te da ga zato raduje ulazak u 29. gren slem finale u karijeri.

Rafael Nadal je nakon pobjede na Mateom Beretinijem za plasman u finale Australijan opena podsjetio na probleme s kojima se suočio u prethodnih nekoliko mjeseci.

Svjestan je ”kralj šljake” da njegovo tijelo više nije na optimalnom nivou, te da ga zato raduje ulazak u 29. gren slem finale u karijeri.

– Prije mjesec i po dana nisam znao da li ću moći da se vratim na tur. Bilo je dana kada sam trenirao 20 minuta, drugih kada nisam mogao uopšte. Bilo je mnogo razgovora sa porodicom, šta ako ne budem mogao više, šta ako budem morao da kažem zbogom…. Iznenađen sam što sam u finalu. Ponovo se osjećam živ, rekao je Nadal.

Ukoliko slavi u nedjelju osvojiće rekordnu 21. gren slem titulu i iza sebe ostaviti Rodžera Federera i Novaka Đokovića.

– Nije mi važno da li ću imati jedan više ili jedan manje grend slem od njih dvojice. Zadovoljan sam što sam bio dio ove ere. U nedjelju ću igrati za grend slem, ne znam, možda će mi to biti i posljednja šansa. Znam da će ljudi o tome pričati kao o borbi za najboljeg u istoriji tenisa, ali meni 20 ili 21 titula ne mijenja mnogo. Naravno da bi bilo lijepo da je osvojim, ali neće mi to promijeniti život, poručio je Nadal.

Njegov rival u borbi za drugi trofej u Melburnu biće Danil Medvedev koji je takođe u četiri seta savladao Stefanosa Cicipasa.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve